Op de foto van links naar rechts: Jurjen Dijkstra, Koen van den Bergh, Tim Jansen en Oedsen van der Ploeg. Studenten ROC Friese Poort, vestiging Drachten.
Op de foto van links naar rechts: Jurjen Dijkstra, Koen van den Bergh, Tim Jansen en Oedsen van der Ploeg. Studenten ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Foto: Tristan van der Mars

Podia bouwen voor de wetenschap

Algemeen

Vier studenten van ROC Friese Poort werkten mee aan de Fieldlab Evenementen, events bedoeld om te bekijken hoe er tijdens de coronapandemie toch evenementen georganiseerd kunnen worden. Ze hielpen onder andere mee met Back To Live Dance Event in de Ziggo Dome en tijdens het test-festival in Biddinghuizen. 

“Het is mooi om op locatie te kunnen werken en ook nog iets voor de wetenschap te kunnen betekenen,” aldus de studenten Podium- en Evenemententechniek van ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Via het verkorte traject met Faber Audiovisuals gaan ze een jaar naar school en leren ze een jaar de praktijk in Sint Annaparochie. 

Bubbel

Tijdens de Fieldlab Evenementen bleef iedere medewerker en bezoeker in zijn eigen bubbel. De studenten zaten in de ‘opbouw en demontage bubbel’. “We hebben geen mensen van andere bubbels gesproken, je doet echt je ding en vervolgens ga je weer weg. Normaal gesproken blijf je hangen of maak je even een praatje, maar dat kon nu niet. ”

Eurovisiesongfestival

De studenten zijn blij met de kansen die ze via Fieldlab en Faber Audiovisuals hebben gekregen. “In Sint Annaparochie hebben we veel geleerd in de simulatieruimtes. Fijn dat we dat nu ook in de praktijk konden brengen.” De jongens hebben de smaak te pakken want binnenkort gaan ze naar het Duitse Bonn voor een evenement en in mei staat het Eurovisiesongfestival op de rol.

Nieuwe mogelijkheden

“We zien dat de markt mondjesmaat weer aantrekt,” vertelt Tristan van der Mars, praktijkbegeleider bij Faber Audiovisuals. “Dat is maar goed ook, want dit traject met ROC Friese Poort is gebaseerd op een schooljaar stage. Dat hebben we zo goed en zo kwaad als het kon weten te vervangen met eigen studio’s en oefenruimtes.” De studenten hebben geen spijt van hun keuze voor de Podium- en evenemententechniek. “Er is genoeg ruimte om praktijkervaring op te doen. Daarnaast zie je veel nieuwe ontwikkelingen zoals livestreams en daar is ook techniek voor nodig.”

Hoop op jaarwisseling

Hoe ziet de rest van het jaar er uit? “We zijn positief over de toekomst. We verwachten dat de evenementen branche in september weer voor een groot deel open gaat, maar niemand weet het natuurlijk zeker,” houdt Tristan een slag om de arm. 

Actueel

Afbeelding
(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe directeur De Lawei Elly van der Goot: “Wy bouwe fierder oan wurk fan foargongers" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kindervoorstelling door Matthijs Vlaardingenbroek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Vitaal ouder worden begint als je jong bent Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kaartverkoop De Lawei succesvol gestart Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wethouder De Pee opent speeltuin in Suwâld Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen gisteren
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen gisteren
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen gisteren
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 28 mei, 17:00
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 28 mei, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 28 mei, 13:00