Op de foto van links naar rechts: Jurjen Dijkstra, Koen van den Bergh, Tim Jansen en Oedsen van der Ploeg. Studenten ROC Friese Poort, vestiging Drachten.
Op de foto van links naar rechts: Jurjen Dijkstra, Koen van den Bergh, Tim Jansen en Oedsen van der Ploeg. Studenten ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Foto: Tristan van der Mars

Podia bouwen voor de wetenschap

Algemeen

Vier studenten van ROC Friese Poort werkten mee aan de Fieldlab Evenementen, events bedoeld om te bekijken hoe er tijdens de coronapandemie toch evenementen georganiseerd kunnen worden. Ze hielpen onder andere mee met Back To Live Dance Event in de Ziggo Dome en tijdens het test-festival in Biddinghuizen. 

“Het is mooi om op locatie te kunnen werken en ook nog iets voor de wetenschap te kunnen betekenen,” aldus de studenten Podium- en Evenemententechniek van ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Via het verkorte traject met Faber Audiovisuals gaan ze een jaar naar school en leren ze een jaar de praktijk in Sint Annaparochie. 

Bubbel

Tijdens de Fieldlab Evenementen bleef iedere medewerker en bezoeker in zijn eigen bubbel. De studenten zaten in de ‘opbouw en demontage bubbel’. “We hebben geen mensen van andere bubbels gesproken, je doet echt je ding en vervolgens ga je weer weg. Normaal gesproken blijf je hangen of maak je even een praatje, maar dat kon nu niet. ”

Eurovisiesongfestival

De studenten zijn blij met de kansen die ze via Fieldlab en Faber Audiovisuals hebben gekregen. “In Sint Annaparochie hebben we veel geleerd in de simulatieruimtes. Fijn dat we dat nu ook in de praktijk konden brengen.” De jongens hebben de smaak te pakken want binnenkort gaan ze naar het Duitse Bonn voor een evenement en in mei staat het Eurovisiesongfestival op de rol.

Nieuwe mogelijkheden

“We zien dat de markt mondjesmaat weer aantrekt,” vertelt Tristan van der Mars, praktijkbegeleider bij Faber Audiovisuals. “Dat is maar goed ook, want dit traject met ROC Friese Poort is gebaseerd op een schooljaar stage. Dat hebben we zo goed en zo kwaad als het kon weten te vervangen met eigen studio’s en oefenruimtes.” De studenten hebben geen spijt van hun keuze voor de Podium- en evenemententechniek. “Er is genoeg ruimte om praktijkervaring op te doen. Daarnaast zie je veel nieuwe ontwikkelingen zoals livestreams en daar is ook techniek voor nodig.”

Hoop op jaarwisseling

Hoe ziet de rest van het jaar er uit? “We zijn positief over de toekomst. We verwachten dat de evenementen branche in september weer voor een groot deel open gaat, maar niemand weet het natuurlijk zeker,” houdt Tristan een slag om de arm. 

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 15 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 15 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 16 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 16 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 17 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 19 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 20 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02