Afbeelding

Witgoedapparatuur laten repareren of toch nieuwe kopen?

Algemeen

Witgoed is de verzamelnaam voor diverse huishoudelijke apparaten. Zo scharen we een wasmachine, vaartwasser en droger bijvoorbeeld onder deze term. In een gemiddeld huishouden worden dergelijke apparaten veelvuldig gebruikt. Begrijpelijk, want ze besparen jou de nodige tijd en moeite. Helaas kan het voorkomen dat één van jouw witgoedapparaten dienst weigert. Veel mensen weten in dat geval niet wat zij moeten doen: repareren of een nieuwe kopen. Geldt dit ook voor jou? Wij nemen je in deze tekst bij de hand.

Achterhaal het probleem

Ieder witgoedapparaat heeft een gemiddelde levensduur. Deze levensduur biedt alleen niet de garantie dat jij het apparaat gedurende deze periode probleemloos kunt gebruiken. Nee, want een witgoedapparaat kan namelijk te maken krijgen met een storing. Voordat je kunt bepalen of je het apparaat kunt repareren, moet je eerst het probleem achterhalen. Bij nieuwe witgoedapparaten wordt dit vaak op het display weergeven middels een foutcode. Type deze code in op het internet en bekijk wat er mis is met het apparaat.

Witgoedapparaat laten repareren

In veel gevallen kan een witgoedapparaat nog gerepareerd worden. Zo is het soms al voldoende om een enkel onderdeel te vervangen om het apparaat weer aan de praat te krijgen. Sommige mensen denken daarom dat zij het probleem zelf kunnen verhelpen. Heb je geen verstand van witgoed? Dan raden wij je aan om witgoed reparatie uit te besteden aan een professional.

Voor een witgoedmonteur kennen witgoedapparaten namelijk geen geheimen meer. Is het je niet gelukt om het probleem te achterhalen? Dan achterhaalt een witgoedmonteur dit binnen een handomdraai. Als het slechts een klein mankement betreft, gaat hij direct aan de slag met de reparatie van witgoed. Hierdoor kun jij een witgoedapparaat binnen de kortste keren weer gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je zo zeker weet dat het probleem op de juiste manier verholpen wordt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het apparaat binnenkort opnieuw te maken krijgt met hetzelfde mankement.

Wanneer koop ik een nieuw witgoedapparaat?

Voordat een witgoedmonteur aan de slag gaat met de reparatie, kijkt hij eerst wat er mis is met het apparaat. Als het een oud apparaat betreft, kan het probleem veroorzaakt worden door ouderdom of slijtage. In dat geval moeten er mogelijk meerdere onderdelen vervangen worden. Hierdoor kan witgoed reparatie een dure aangelegenheid worden.

Moet er veel gebeuren of lopen de kosten hoog op? Dan licht en witgoedmonteur jou altijd eerst in voordat hij aan de slag gaat. Is de reparatie duurder dan een nieuw witgoedapparaat? Koop dan een nieuwe. Als je hem toch laat repareren, krijg je binnenkort mogelijk opnieuw te maken met problemen. Besluit overigens nooit op eigen houtje om een nieuw witgoedapparaat te kopen. In veel gevallen kan een monteur het apparaat namelijk nog weer aan de praat krijgen. 

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 2 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 2 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 3 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 5 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 5 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 6 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 22 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 23 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05