Afbeelding

Baanbrekend ‘Dans op Recept’ nu ook voor chronische pijn of NAH

Algemeen

Na een succesvolle start met danslessen voor mensen met parkinson, start Dans op Recept in maart met gratis proefdanslessen voor mensen met chronische pijnklachten en NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Dans op Recept werkt daarin wederom samen met promoverend revalidatie-arts Wya Feenstra van Revalidatie Friesland. Zij onderzoekt de fysieke en mentale effecten op deelnemers. De danslessen vinden plaats in Leeuwarden, Dokkum, Harlingen, Franeker, Bolsward, Sneek, Heerenveen en Drachten. 

Over Dans op Recept

Het Friese Dans op Recept is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. “Want dansen verbindt en ontspant. Het geeft mensen ook het gevoel dat ze erbij horen, en ertoe doen”, aldus oprichtster Marlien Seinstra. “Nadat we merkten hoeveel profijt deelnemers aan de parkinson-danslessen ervan hadden, besloten we om uit te breiden. Mensen met chronische pijn of een niet-aangeboren hersenletsel, kunnen begin maart een gratis proefles volgen om te zien of het bij ze past, daarna beginnen de gewone lessen in april. Die kosten het eerste jaar € 3,50 per les. Op onze website dansoprecept.nl kunnen ze zich aanmelden.”

Wetenschappelijke onderbouwing

Dansen heeft een positief effect op mensen met de ziekte van Parkinson, dat blijkt ook uit het wetenschappelijk onderzoek dat we uitvoerden samen met Parkinson Centrum Nijmegen en Revalidatie Friesland. Promoverend revalidatie-arts Wya Feenstra kijkt nu ook naar de effecten van dans op mensen met niet-aangeboren hersenletsel of chronische pijnklachten.

Danslessen in schouwburg de Lawei Drachten

De deelnemers geven aan dat ze zich fitter voelen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan. We werken vanuit ieder zijn of haar mogelijkheden en daarbij houden we altijd rekening met de beperkingen die er zijn. Zo zijn de lessen laagdrempeliger en beter vol te houden. En niet onbelangrijk… de gratis koffiemomenten voor en na de les worden door de deelnemers erg gewaardeerd. 

Zodra de maatregelen het toelaten bent u van harte welkom voor een gratis proefles op woensdagochtend in schouwburg de Lawei Drachten. Lessen chronische pijn 10.30-11.30/Lessen NAH 12.00-13.00. Aanmelden via de website of direct via Miranda van Toor, dansdocent Drachten: 0633242874.

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 4 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 20 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 20 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 21 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 22 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03