Het team van Trend Keukens wenst u fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en coronavrij 2021!
Het team van Trend Keukens wenst u fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en coronavrij 2021! Foto: Actief Media

Trend Keukens: van underdog naar trendsetter

Algemeen

DRACHTEN - In 2021 bestaat Trend Keukens tien jaar. In een recessie startten Johan Bosker en Erik Koudenburg de keukenzaak aan de Stationsweg. “Iedereen zei: ‘Die zaak is na een jaar weg’”, lacht Johan. “En nu vieren wij
volgend jaar ons tienjarig jubileum. Ondanks corona gaan de zaken beter dan ooit.”

Het is zuur voor de ‘jongens van de Stationsweg’ - zoals ze zichzelf noemen - dat ze het jubileumjaar moeten beginnen met een dichte winkel. Wie echter op zoek is naar een keuken kan nog steeds bij Trend Keukens terecht, meldt Johan. “Tot 19 januari bieden wij een telefonische en online offerteservice aan. Via email, telefoon of webcam bespreken wij dan de mogelijkheden en brengen wij een offerte uit.”

Trend Keukens is in die bijna tien jaar flink gegroeid. Waar Erik en Johan eerst met z’n tweeën in de winkel stonden, bestaat het team nu uit vijf personen. De minachting uit het begin heeft plaats gemaakt voor bewondering. “Wij zijn nu wel een voorbeeld voor andere keukenzaken”, aldus Erik. “Wij haken altijd in op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dat zien andere bedrijven ook.”

Eén van deze ontwikkelingen is de nieuwe greeploze Y-line keukenserie. De fronten van de kastjes en laden uit deze serie zijn voorzien van een uitsparing met een bijzonder strakke L-vormige greeplijst, waardoor er geen greeplijst op de kasten zelf nodig is. Daarnaast kan de binnenkant van de kasten en laden uitgevoerd worden in dezelfde kleur als de rest van de keuken. Erik noemt het “echt uniek. Wij zijn de enige keukenzaak die dit verkoopt in Friesland.” De keukens uit deze serie gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank. “Mensen zien het en meestal springt de vonk direct over.”

“Wij zijn de enige keukenzaak die dit verkoopt in Friesland”

Een belangrijke trend waarop Erik en Johan inspelen is spoelbakken en kranen in bijzondere afwerkingen. “Helemaal van nu zijn de spoelbakken en kranen uitgevoerd in gun metal, koper of goud”, vertelt Johan. “Dit combineren wij vaak met een wit gemarmerd blad, voor een luxe uitstraling.”

Nieuw in de collectie zijn robuuste, handgemaakte keukens uit Limburg. “Deze hebben massief houten deurtjes. Verder is echt alles mogelijk bij deze keukens”, zegt Johan. Dat hij hierbij niet overdrijft, blijkt wel uit de showroomkeuken, die zelfs voorzien is van een wijnklimaatkast, waardoor wijn altijd op de juiste temperatuur geserveerd kan worden.

Meer kwaliteit voor minder geld
De handgemaakte keuken valt in het hogere segment. Trend Keukens verkoopt echter keukens in alle prijsklassen. “Van 3.000 tot 30.000 euro”, legt Johan uit. “Maar bij ons koop je altijd een betere keuken voor minder geld dan bij de grote keukenzaken. Daar koop je vaak emotie, en betaal je voor de naam op de vrachtwagen die er bij jou in de straat parkeert.”

Beste keukenmerk van Duitsland
Trend Keukens is dealer van het Duitse topmerk Ballerina Keukens. “Deze keukens hebben een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding”, vertelt Johan. “Het merk is al meerdere jaren achter elkaar verkozen tot beste keukenmerk van Duitsland.” De keukens van dit merk zijn extra robuust door de standaard acht millimeter dikke achterwand. Ook zijn ze standaard voorzien van een metalen plaat onder het aanrecht.

Volgens Erik zijn klanten vaak onder de indruk van het ruime assortiment en de up-to-date showroom. “Wij vernieuwen heel vaak en tonen altijd het nieuwste van het nieuwste. Dat spreekt mensen aan. Je staat dan al met 1-0 voor.” En de klant blijft onder de indruk, ook nadat de keuken is geïnstalleerd, weet hij. “We werken met een vast team van betrouwbare monteurs, waardoor wij klanten van A tot Z kunnen ontzorgen. En mocht er een probleem zijn, dan lossen wij dat direct op.”

98 % beveelt Trend Keukens aan
De klantgerichtheid zorgt voor een hoge score van een 8.7 op www.klantenvertellen.nl. Daarnaast raadt maar liefst 98 % van de 398 personen die een beoordeling hebben achtergelaten Trend Keukens aan. “Daar doen wij het voor”, zeggen de heren. “En wij hopen dat er de komende jaren veel tevreden klanten bij komen. Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en coronavrij 2021 toe.”

Ondanks de lockdown is Trend Keukens gewoon bereikbaar op 0512 - 537 437. Telefonisch of online bespreken Erik en Johan graag de mogelijkheden voor een nieuwe keuken.

Trend Keukens | Stationsweg 99, Drachten | trendkeukens.nl | 0512 - 537 437

De parel uit de collectie, een houten keuken, handgemaakt in Limburg. Niet zichtbaar op de foto is de wijnklimaatkast.
Een spoelbak en kraan in goud.
De strakke greeplijst van een lade uit de Y-line keuken.
Afbeelding
Opnieuw Friese paardenkalender voor kankeronderzoek Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Deel je foto met je favoriete huisdier Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Ben jij de toekomstige Epke Zonderland? Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kom ook naar de Museumnacht in het Kazemattenmuseum Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
30 musea open op tweede Museumnacht FRL Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Metaalregio Fryslân start met een metaalmiddag in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Twee topnummers tijdens de Jouster Merke draverijen in Joure Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Werkervaringsproject van start in De Kruidhof Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Spectaculaire avond tijdens Museumnacht in Museum de Grutterswinkel te Leeuwarden Algemeen 26 sep., 19:00
Afbeelding
Concert Vocation Grijpskerk staat in het teken Händel Algemeen 26 sep., 17:00
Afbeelding
€ 210 miljoen extra voor isolatie en warmtepompen Algemeen 26 sep., 15:00
Afbeelding
Busje volledig uitgebrand op N361 bij Wetsens 112 26 sep., 14:22