Jaap en Nelly Wolters uit Burgum namen 4 jaar geleden de Plus in hun woonplaats over en die is nu aangepast aan hun wensen.
Jaap en Nelly Wolters uit Burgum namen 4 jaar geleden de Plus in hun woonplaats over en die is nu aangepast aan hun wensen. Foto: Actief Media

Plus Wolters Burgum: vers, ruim, modern!

Algemeen

BURGUM - "Hoeveel vierkante meter is erbij gekomen?" vragen klanten aan eigenaar Jaap Wolters als ze binnenlopen bij de verbouwde Plus-supermarkt. "Nul meter", is het antwoord. Het enorme ruimtelijke effect dat klanten ervaren in de verbouwde winkel is te danken aan de doordachte indeling.

Plus Wolters aan de Markt in Burgum opende de deuren na een verbouwing die maar liefst drie weken duurde. De reacties zijn lovend. "Zowel de winkel als de personeelsruimte zijn volledig vernieuwd," vertelt Nelly Wolters.

Het mooi verlichte, opengewerkte plafond schept ruimte, net als de lage stellingen en de brede gangpaden. Door de gevelramen (voorheen beplakt) kijken klanten op straat. "Daardoor komt tevens daglicht in de winkel, heel prettig", zegt Jaap. De gangpaden werden in de eerste schetsen al breed ingetekend, maar zijn - nadat de coronamaatregelen van kracht werden - aangepast en nu extra breed gerealiseerd. "Klanten passeren elkaar met gemak."

De versafdeling is groot en overzichtelijk met vele kleine presentatie-eilandjes. Er is volop keus in fruit en groenten, ook biologisch. De bar met verse borrelhapjes werd wel driemaal zo groot. Ook het aanbod klant-en-klare versmaaltijden in de koeling is enorm uitgebreid.

Ten slotte valt de zogenaamde kassatuin op. Daar zijn gewone kassa's met een lopende band en een kassière, maar ook drie scanapparaten. Hier scannen klanten zelf hun producten of scanapparaat en betalen ze met hun pas. "Met de nieuwste technologie is afrekenen zo heel gemakkelijk. Er is altijd een kassière in de buurt om hulp te bieden. Met een barcode op je kassabon open je het hekje naar buiten."
Plus Wolters | Markt 53, Burgum |

Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 4 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 5 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 7 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 20 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 22 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00