<p>Jaap en Nelly Wolters uit Burgum namen 4 jaar geleden de Plus in hun woonplaats over en die is nu aangepast aan hun wensen.</p>

Jaap en Nelly Wolters uit Burgum namen 4 jaar geleden de Plus in hun woonplaats over en die is nu aangepast aan hun wensen.

(Foto: Actief Media)

Plus Wolters Burgum: vers, ruim, modern!

BURGUM - "Hoeveel vierkante meter is erbij gekomen?" vragen klanten aan eigenaar Jaap Wolters als ze binnenlopen bij de verbouwde Plus-supermarkt. "Nul meter", is het antwoord. Het enorme ruimtelijke effect dat klanten ervaren in de verbouwde winkel is te danken aan de doordachte indeling.

Plus Wolters aan de Markt in Burgum opende de deuren na een verbouwing die maar liefst drie weken duurde. De reacties zijn lovend. "Zowel de winkel als de personeelsruimte zijn volledig vernieuwd," vertelt Nelly Wolters.

Het mooi verlichte, opengewerkte plafond schept ruimte, net als de lage stellingen en de brede gangpaden. Door de gevelramen (voorheen beplakt) kijken klanten op straat. "Daardoor komt tevens daglicht in de winkel, heel prettig", zegt Jaap. De gangpaden werden in de eerste schetsen al breed ingetekend, maar zijn - nadat de coronamaatregelen van kracht werden - aangepast en nu extra breed gerealiseerd. "Klanten passeren elkaar met gemak."

De versafdeling is groot en overzichtelijk met vele kleine presentatie-eilandjes. Er is volop keus in fruit en groenten, ook biologisch. De bar met verse borrelhapjes werd wel driemaal zo groot. Ook het aanbod klant-en-klare versmaaltijden in de koeling is enorm uitgebreid.

Ten slotte valt de zogenaamde kassatuin op. Daar zijn gewone kassa's met een lopende band en een kassière, maar ook drie scanapparaten. Hier scannen klanten zelf hun producten of scanapparaat en betalen ze met hun pas. "Met de nieuwste technologie is afrekenen zo heel gemakkelijk. Er is altijd een kassière in de buurt om hulp te bieden. Met een barcode op je kassabon open je het hekje naar buiten."
Plus Wolters | Markt 53, Burgum |

Meer berichten