Het centrum van Surhuisterveen wordt opgeknapt.
Het centrum van Surhuisterveen wordt opgeknapt. (Foto: Actief Media)

GroenLinks: "Schaaktafels in twee dorpscentra"

SURHUISTERVEEN / BUITENPOST - Plaats schaaktafels in de centra van Surhuisterveen en Buitenpost. Daarmee worden die dorpen aantrekkelijker. Die suggestie doet GroenLinks-raadslid Tjitske Veenstra van Achtkarspelen, door schriftelijke vragen te stellen aan b. en w.

In het VNG-Magazine nummer 16 van 23 oktober staat een artikel: 'Urban chess: schaken in elke stad'. Citaat: "'Waarom geen pingpongtafel?', vroegen sommigen zich af. Het is moeilijk om een gesprek te voeren als je om een tafeltennistafel heen rent. Wij kenden elkaar niet, maar we praten nu, we hebben een relatie met elkaar. Wat ook heel grappig met die tafels is: er loopt altijd wel iemand langs die een opmerking maakt en erbij komt staan. Dan ontstaan gesprekken. Dat vind ik fascinerend. Ook al spreek je elkaars taal niet, je communiceert wel. Als ik straks een mooie zet doe, kan er op jouw gezicht een glimlach komen omdat je dat knap vindt."

De vragen van Tjitske Veenstra aan het college: Heeft het college kennisgenomen van het artikel in VNG-Magazine? Is het college op de hoogte van initiatieven elders in het land? Is het college bereid met de betrokken partijen in Surhuisterveen en Buitenpost dit initiatief in te brengen en daarbij ook eventuele plaatselijke schaakclubs te betrekken?

Antwoord voor 2021?

Kan het college aangeven hoeveel het plaatsen van twee schaaktafels kost en of daar binnen de centrumplannen van Surhuisterveen en Buitenpost dekking voor is te vinden? Of ziet het college dan andere dekkingsmogelijkheden? Als het college bereid is dit idee te overwegen, kan dan voor het einde van dit jaar aangegeven worden welke stappen moeten worden gezet en op welke termijn dit gerealiseerd kan worden?"

Meer berichten