<p>Arrivatreinen maken twee weken plaats voor bussen op Leeuwarden-Buitenpost.</p>

Arrivatreinen maken twee weken plaats voor bussen op Leeuwarden-Buitenpost.

(Foto: Actief Media)

Bussen vervangen tijdelijk Arrivatreinen

BUITENPOST/LEEUWARDEN - Van 18 tot en met 29 november rijden er bussen in plaats van treinen op het traject Buitenpost-Leeuwarden. Maandag 30 november geldt dit voor het traject Hurdegaryp-Leeuwarden. Dit vanwege werk aan het spoor, nodig voor de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL).

Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk. Zaterdag 21 en zondag 22 november geldt dit voor het traject Leeuwarden-Zuidhorn. Van vrijdag 27 tot en met zondag 27 november rijden er geen treinen naar en van Leeuwarden. Dit betreft behalve de Arrivatreinen ook de NS-treinen tussen Akkrum en Leeuwarden.
Arriva en de NS zetten 'stop- en snelbussen' in om reizigers te vervoeren op de betreffende trajecten. De sneltreinen rijden deze weken niet tussen Leeuwarden en Groningen. Reizigers moeten rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.

Vanaf maandag 14 december rijdt er een extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Om dit mogelijk te maken, verplaatst ProRail seinen en dergelijke. De beveiliging wordt opnieuw ingesteld, systemen worden getest. Bovendien krijgt station Leeuwarden een langer en breder perron voor de treinen naar en van Groningen. Hurdegaryp krijgt langere perrons, zodat er ook langere treinen kunnen stoppen. Zo ontstaat meer ruimte voor treinreizigers.

Meer berichten