Foto:

Activiteiten om liefdesverdriet te verwerken

Na het verbreken van een relatie volgt er meestal een rotte periode. Zeker als het een lange of intense relatie was, kan je je een tijdje erg slecht voelen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je liefdesverdriet verwerken. Sommige mensen kiezen ervoor om dat met alcohol te doen of door een lange tijd binnen te zitten. Echter zijn er zat activiteiten die je kan ondernemen om snel weer lekker in je vel te zitten.

De buitenlucht in

Het advies om een frisse neus de halen is al zo oud als de weg naar Rome. Dit is niet zonder reden, want lekker de buitenlucht in kan zeker helpen. Door de wind en frisse lucht kan je snel al je gedachten op een rijtje zetten. Een mooi wandeling in de natuur is goed voor je gezondheid en je ziel. Wil je liever iets meer actie? Dan kan je natuurlijk ook lekker gaan sporten buiten. Wat dacht je van een uurtje zwemmen in het lokale meertje als de zon schijnt? Of een snel rondje 5 kilometer hardlopen op het strand. Wat je buiten ook onderneemt, het zal nooit kwaad kunnen. Dus lekker de buitenlucht in en voordat je het weet voel je je weer top!

Samen kom je er doorheen

Als je relatie net op de klippen is gelopen kan een luisterend oor goed helpen. Samen met iemand erover praten kan je helpen om je verlies zo snel mogelijk te verwerken. Het kan dus erg goed zijn om samen met iemand activiteiten te ondernemen om over je liefdesverdriet heen te komen. Zo kan je bijvoorbeeld samen met een vriend of vriendin een fietstocht over de Veluwe maken en tegelijkertijd je verdriet bespreken. Door samen met iemand activiteiten te doen heb je een stok achter de deur om ook daadwerkelijk op pad te gaan.

Ook alleen kan je liefdesverdriet verwerken

Het kan natuurlijk zo zijn dat je er even niet op zit te wachten om met iemand op stap te gaan. Soms kan het ook goed helpen om na een relatiebreuk juist even afstand van iedereen te nemen. Even alleen op pad in plaats van altijd maar iemand om je heen. Je kan deze tijd goed gebruiken om aan jezelf te laten zien dat je niemand nodig hebt. Ook hoef je met niemand rekening te houden, dus je kan doen wat je wilt. Ga bijvoorbeeld eens lekker alleen een weekendje weg en geniet van jezelf!

Meer berichten