José (links) en Anita (rechts) zijn werkzaam in het filiaal in Drachten en tonen de gevarieerde mode van Fokkinga Mode.
José (links) en Anita (rechts) zijn werkzaam in het filiaal in Drachten en tonen de gevarieerde mode van Fokkinga Mode. Foto: Foto's Actief Media

Succesvol shoppen bij Fokkinga Mode

Algemeen

José werkt in het Drachtster filiaal van Fokkinga Mode. “Het mooiste van mijn werk is mensen mooi en gelukkig maken”, vertelt ze. Persoonlijke aandacht vindt ze belangrijk. “Verkopen is meedenken met de klant. Vragen stellen en luisteren wat ze graag willen.” Gezellig een praatje maken hoort erbij, iets dat bij online-shoppen niet mogelijk is.

José: “Op spijkerbroeken kun je alles dragen”

José draagt een doorschijnend bloesje van voile versierd met fluwelen stipjes, polkadot genoemd. Er overheen een lekker warm wollen vest van In Shape. De spijkerbroek die ze erbij draagt is van Pulz. “Hij zit heerlijk, heeft een beetje stretch waardoor hij mooi aansluit. Ik hou van dit soort spijkerbroeken, want je kunt er alles op dragen.” Ze maakt haar outfit compleet met een kettinkje met nikkelvrije muntjes. Uiteraard van het merk Zilla.

Anita: “Leuk zo’n truitje met turtle-halsje”

Collega Anita laat zien dat de corduroy uit de jaren zeventig weer helemaal terug is. Haar ribrokje heeft een prachtige groene herfstkleur en is afgestyled met een zwart riempje. Het gemakkelijke truitje is lekker warm. Het wordt bijzonder door de kleuren en het turtle-kraagje.

In de winkel geniet ze van het contact met klanten en collega’s. “Tevreden klanten zijn het doel, want die komen terug.” Leuk vindt ze ook de vrijheid die het verkoopteam in de winkel heeft. “Wij zijn ook verantwoordelijk voor het inrichten van de winkel, het inhangen van kleding in de rekken en het inrichten van de etalage. Dat maakt ons werk afwisselend.” Positief aan de mode bij Fokkinga Mode vindt ze de prijs-kwaliteitverhouding die altijd goed is.

Anneke: “Het lijkt een wikkeljurk, maar dat is het niet.”

Anneke werkt in het filiaal van Fokkinga Mode in Damwâld. Ze ziet graag een vrouw een set kleding uitzoeken waarin ze zich fijn en zelfverzekerd voelt. “De kleding die je uitzoekt, moet passen bij je figuur, en tevens de stijl en kleur hebben die jij mooi vindt. Dan draag je het met plezier en dat straal je dan ook uit.”

Zelf draagt ze een verrassend jurkje. “Het lijkt een wikkeljurk, maar dat is het niet. Het is een prettig draagbare jurk, ook handig op de fiets.”

Hennie: “Kleding moet comfortabel dragen, ook als je sjiek gaat”

Hennie vindt het geweldig als mensen soms best wel onzeker binnenlopen, maar Fokkinga Mode zichtbaar blij en tevreden verlaten. “Soms gaan ze naar buiten met een compleet nieuw setje, soms heel content omdat ze net dat ene tasje hebben gevonden ....” 

“Met accessoires zijn wij best goed”, vindt Hennie. “Eens in de zes weken komt er bij drie filialen van Fokkinga Mode een nieuwe collectie sieraden binnen van het merk Zilla. Een mooi en betaalbaar merk met leuke armbandjes, kettinkjes en oorbellen.”

Op de foto draagt ze een jeans van Red Button. “Red Button is echt mijn feestje. Deze broeken kun je in elke situatie goed dragen, ook als je sjiek gaat.”

Het jasje is van 100% polyester en goed wasbaar. “Het polyester van tegenwoordig is niet zweterig, ook zo’n jasje niet. Het zit uiterst comfortabel, goed wasbaar en voor veel gelegenheden geschikt.”

Een bezoek is een beleving

Colinda draagt een prachtige trui. Heerlijk warm en zacht door de lamswol en alpaca-wol die erin is verwerkt. Het is een zalige, comfortabele trui, gedragen op een rok met net iets meer lengte. Dat oogt stoer, vrouwelijk én sportief.

De oud-roze pasteltint is helemaal een kleur van deze winter. “Daar ben ik blij om, want dit is altijd al helemaal mijn kleur.”

Ze vindt het heerlijk dat ze dankzij haar werk zoveel bezig kan zijn met mode en kleding. Ze geniet van het contact met klanten die bij haar komen in het filiaal in Surhuisterveen. “De bezoeker in de winkel geef ik graag persoonlijke aandacht en advies, iets dat mensen bij online winkelen niet kunnen beleven.”

Anneke werkt in het filiaal van Fokkinga Mode in Damwâld
Hennie werkt in Surhuisterveen
Colinda van Fokkinga Mode in Surhuisterveen
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 16 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 18 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 21 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00