Het logo van KV Drachten/Van der Wiel
Het logo van KV Drachten/Van der Wiel Foto: Ingezonden

Korfbal KV Drachten, Quick’21/V&V en TFS

Algemeen

DRACHTEN - In de overgangsklasse A traden de korfballers van KV Drachten / Van der Wiel in eigen huis aan tegen, de huidige nummer 3 op de ranglijst, KV Ritola. Op een doodstil complex aan De Sportlaan werd om 15.30 uur de wedstrijd gestart door scheidsrechter Riejander Deen.

Bij de start van de wedstrijd was duidelijk te zien dat beide ploegen dicht bij elkaar staan op de ranglijst. Een gelijk opgaande eerste twintig minuten zorgde dan ook voor een 6-6 tussenstand. Waarna een zwakke periode volgde van de thuisploeg en Ritola profiteerde. De aanvallen van de thuisploeg werden rommeliger en de schotzuiverheid van de afgelopen weken was ver te zoeken. Ritola speelde effectief en wist uit te lopen naar een 8-13 ruststand.

In de tweede helft lukte het Drachten niet om zich te revancheren. Het geloof in een overwinning was er al snel weg. Door de toenemende ergernissen en frustraties bij de thuisploeg haalden de Drachtsters nog geen tien procent van het normale niveau. De energiek spelende promovendus ging op hun beurt frivool verder en maakte er een werkelijke ‘walk-over’ van. Drachten verloor met 14-25 en zal volgende keer de rug moeten rechten uit bij NKC’51 in Nijverdal.

Scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 4, Marc Akkerman 3, Arjen Talsma, Siemen Jan Miedema, Milan Mulder, Dennis de Haan, Doenja Payer, Anouk de Boer, Amarins Visser allen 1

Spannende kraker tussen Quick’21/V&V en koploper CSL

GARYP - De equipe van Quick’21/V&V  mocht thuis aantreden tegen het nog ongeslagen CSL. Een wedstrijd die vaak bekend staat voor spanning en sensatie. Quick’21/V&V behaalde een verdiende overwinning en staat weer in de top 3 van het linker rijtje.

De score werd geopend door een afstandsschot van Geke Blauw. CSL antwoordde door in de volgende aanval een vrije bal te benutten (1-1). Daarna was het Quick’21/V&V dat afstand nam via scores van Remco Schraa, Teije Blauw en Jetze de Jong (4-1). CSL bleef aanhaken tot 5-3. Daarna was het tweemaal Romke Kooistra die het gaatje van vier doelpunten sloeg (7-3). Toch wist Quick’21/V&V dit verschil niet vast te houden of uit te bereiden. Het spel van de thuisploeg oogde frisser en soepeler dan dat van CSL, maar toch was het de ploeg uit Stiens die punt voor punt weer terug kwam naar 7-5. Via een afstandsschot van Romke Kooistra werd het nog 8-5. Daarna stokte de doelpuntenmachine van Quick’21/V&V en kon CSL terugkomen tot één punt: 8-7. Teije Blauw maakte vanuit een uitstartbal 9-7, maar deze voorsprong kon niet worden behouden tot aan de rust. De ruststand was 9-9.

Een gebrand Quick’21/V&V schoot uit de startblokken en maakte Via Remco Schraa en Teije Blauw 11-9. CSL moest weer in de achtervolging en wist 11-10 te maken. Hierna brak een scoreloze periode aan waarin beide teams moeite hadden het gaatje van de korf te vinden. Via een tactische wissel wist Jelte de Vries de 12-10 te maken. Het aanvalsspel kostte meer en meer kracht. Teije Blauw wist door een slimmigheidje 13-11 te maken en via een sterk invallende Jelte de Vries werd Jetze de Jong vrijgespeeld en hij maakte de score 14-12. Quick’21/V&V wist de wedstrijd goed uit te spelen en kwam via de altijd scorende Gerdien van der Veen op 15-13. Het slotakkoord was voor Romke Kooistra: 16-14. CSL scoorde nog één keer, maar dat was niet genoeg.

Zaterdag speelt Quick’21/V&V de derby uit tegen de Walden om 15.30 uur in Oentsjerk.

Winst voor TFS

TWIJZEL - Afgelopen zondag ging het vlaggenschip van korfbalvereniging TFS uit Drachtstercompagnie richting Twijzel om het tegen Olympia op te nemen in een vierpuntenduel. Beide teams vulden het rechter rijtje aan met beide twee behaalde wedstrijdpunten. De winnaar van deze wedstrijd zou iets meer lucht krijgen.

Na een dikke regenbui kon de wedstrijd starten, al kwam deze erg moeizaam op gang. Na een kwartier spelen stond er een magere 3-3 op het scorebord, onder andere door doelpunten van Baukje Visser. Aan het einde van de eerste helft wisten de Olympianen iets door te drukken en hierdoor met een kleine voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Na de rust ging TFS goed van start en wist Olympia in te pakken door vier scores op rij. De doelpunten bleven schaars op de zondagmiddag, uiteindelijk wisten Wiepie Nijboer en Monique Postma belangrijke doelpunten te maken wat de stand op 8-11 zette. In de slotseconden van de wedstrijd wist Olympia nog eenmaal de korf te vinden wat een 9-11 overwinning betekende voor de Kompenijsters.

lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 17 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 17 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 18 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 19 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 20 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 21 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 23 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen gisteren
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen gisteren
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30