<p class="Lead" pstyle="Lead">Een vogelhuisje bij Outdoor Moza&iuml;ek Gallery.</p>

Een vogelhuisje bij Outdoor Mozaïek Gallery.

(

Foto: Ingezonden

)

Van kunst tot cadeau bij Winkeltjesroute

FERWERT - Op zaterdag 31 oktober zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De aangesloten winkeliers en atelierhouders bevinden zich in het uitgestrekte Noord-Friese waddenlandschap en kennen een grote diversiteit qua aanbod. Van cadeauwinkel tot glaskunstatelier, van brocanteshop tot kaarsenmakerij.

Begin je in het westen aan de winkeltjesroute, bijvoorbeeld bij Ferwert, start dan bij Outdoor Mozaïek Gallery van Liesbeth Sytsma aan de Ljouwerterdyk 7, net buiten Ferwert. Met passie vertelt Liesbeth over haar ambacht; de mozaïek, waarmee ze elf jaar geleden haar galerij begon. Ook voor workshops kan men bij Liesbeth terecht. www.outdoormozaiekgallery.nl.

Even voorbij de galerij van Liesbeth, aan de Ljouwerterdyk 13, zit Kadowinkel Ter Sted. Een grote koeienstal die Afke Kramer heeft omgetoverd tot hippe cadeauzaak met woonaccessoires en landelijke cadeaus, ook voor de kleine beurs. De openingstijden zijn veranderd in donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Kadowinkel Ter Sted is ook op afspraak geopend.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Op zaterdag 31 oktober zijn gesloten: Sneupzolder De Terp in Hiaure, Kunst in de Kerk in Lichtaard en Atelier Nunique in Oosternijkerk.

Meer berichten