Vreugde bij de thuisploeg (wit-zwart tenue), het tegengestelde bij ZVV Den Haag, in een vrijwel lege zaal. Foto: Tibbesma Fotografie

Moeizame zege zaalvrouwen Drachtster Boys

Algemeen

DRACHTEN – Ondanks een vrij slechte wedstrijd wonnen de zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping thuis met 3-2 van ZVV Den Haag. Spannend was het wel, maar ook een beetje vreemd: zonder publiek, dat de wedstrijd via een livestream kon volgen.

Coach Symen Abe Hoekstra sprak van een slechte prestatie van zijn Drachtster Boys-vrouwen. Maar wel met 3 punten erbij. Ondanks vijf gele kaarten van de warrig fluitende scheidsrechters was het een sportieve wedstrijd.

Na twee minuten was het al 1-0. Een mooie 1-2 tussen Jessie Prijs en Esther van Toledo werd door laatstgenoemde keurig binnen gewerkt: 1-0. Maar daarna wou het niet meer. Den Haag loerde op de counter en Drachtster Boys/HR Piping kwam niet door de verdediging van Den Haag. Dit ondanks een hakbal van Rianne Mulder en een schot van Mariël Miedema.

In de tweede helft kreeg Den Haag al na twee minuten een penalty voor vermeend hands van Esther van Toledo. Die kreeg eerst een rode kaart voorgeschoteld, maar na enig commentaar werd dat een gele. Priscilla de Vos schoot de bal hard en onberispelijk achter keepster Laura Hummel: 1-1.\

Nog geen minuut later nam Esther van Toledo sportief ‘wraak’: na een solo vanaf de eigen helft, door niemand een strobreed in de weg gelegd, schoot ze hard onder keepster Roxanna Monkou door in het doel: 2-1.

In de 36e minuut leidde een misverstand in de Drachtster defensie tot de gelijkmaker van Den Haag door Viviënne Knegtmans: 2-2. Het Drachtster antwoord bleef precies 30 seconden uit. Jessie Prijs draaide weg bij de keepster en scoorde de 3-2. Dit werd de eindstand.

Snel op naar vrijdag 16 oktober. Dan speelt Drachtster Boys/HR Piping uit tegen Drachtster Boys VR3 in de Landelijke KNVB-beker vanaf 20.30 uur. Deze wedstrijd is ook te volgen via de livestream.

Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 19 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 20 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 22 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen gisteren
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30