<p>Safe Solar is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een familiebedrijf. De gebroeders Dijkstra runnen nu de onderneming: Peter Martijn, Wichard en Jurgen.</p>

Safe Solar is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een familiebedrijf. De gebroeders Dijkstra runnen nu de onderneming: Peter Martijn, Wichard en Jurgen.

(Foto: Actief Media)

Safe Solar: "Wacht niet tot het voorjaar met zonnepanelen"

BURGUM - "Veel mensen beginnen pas te denken aan zonnepanelen wanneer de zon schijnt", zegt Wichard Dijkstra, van Safe Solar. Hij snapt het goed, want een winterjas koop je ook niet wanneer het nog 30 graden is. Toch raadt hij mensen aan om niet te wachten tot het voorjaar. "Als u nu bestelt, dan profiteert u straks gelijk wanneer de zon weer meer begint te schijnen."

Ondanks dat de winter voor de deur staat, is er nog steeds veel vraag naar zonnepanelen, merkt Jurgen, de broer van Wichard. "Er komen nog steeds veel opdrachten binnen. Nu hebben de leveranciers nog genoeg panelen op voorraad, maar wij zijn wel bang dat dit verandert door de mogelijke tweede COVID-19 golf. Hierdoor gaan de prijzen waarschijnlijk stijgen. Wie plannen heeft voor zonnepanelen, adviseren wij dan ook om nu alvast te bestellen."

Om de drukte aan te kunnen heeft Jurgen - die Safe Solar heeft opgericht - het bedrijf het afgelopen jaar flink uitgebreid. Binnen korte tijd groeide de onderneming uit tot een familiebedrijf. "Begin juni trad mijn broer Wichard tot het bedrijf toe. Sinds een aantal weken zit onze jongste broer Peter Martijn ook in het bedrijf." Wichard is nu officieel eigenaar en verantwoordelijk voor alles achter de schermen. Jurgen voert de adviesgesprekken. "Uiteraard kom ik bij u thuis om uw woonsituatie goed in kaart te brengen, zodat ik u het beste advies kan geven." En de functie van Peter Martijn? "Hoofd engineering", zegt Jurgen gekscherend. "Hij is verantwoordelijk voor de montage en stuurt de monteurs aan", verduidelijkt Wichard. Peter Martijn vertelt dat hij al langere tijd plannen had voor een carrièreswitch. "Ik ben begonnen in de microbiologie en heb daarna de overstap gemaakt naar de industrie, waar ik ongeveer vijftien jaar lang in gewerkt heb. Al voor langere tijd wilde ik echter wat met de energietransitie doen. Ik vind het fantastisch dat ik daar nu samen met mijn broers aan bij kan dragen."

De drie broers zijn het erover eens dat zonnepanelen zeker nu een verstandige keus zijn. Jurgen: "Voor ongeveer 4000 euro heb je een hoogwaardige zonnepaneleninstallatie met tien zonnepanelen. Deze wekken genoeg stroom op voor een gemiddeld gezin met twee kinderen. Bel gerust voor meer informatie: 06-25081420."

Safe Solar | www.safesolar.nl | 06-25081420

Meer berichten