Foto: Ingezonden

Overtuigende zege softbalsters Drachten Diamonds

ENSCHEDE - Zondag vertrokken de softbalsters van Drachten Diamonds vol enthousiasme naar het oosten van het land. Waar de vorige wedstrijd verloren ging met 4-3, bleken de Drachtsters deze keer te sterk voor Tex Town Tigers, eindstand 7-21 in het voordeel van de bezoekers.

In de eerste inning kwamen er maar liefst negentien dames aan slag en werd er veertien keer gescoord. In de derde inning werd er nog een punt gescoord door een drie honkslag van Brigitta de Champs, gevolgd door een twee honkslag van gastspeelster Yvonne Davina-Vermeulen.

Na drie innings stond de tussenstand van 5-15 op het scorebord, reden voor coach Henk Klok om de opstelling te wijzigen en Jelly Hoekstra te laten debuteren als pitcher. Zij werd goed gesteund door catcher Hester Alberts en de rest van haar veld en kreeg slechts twee punten tegen in twee innings. Drachten Diamonds scoorde in de vierde en vijfde inning nog zes keer, waardoor de wedstrijd na vijf innings eindigde met de mercy rule (10 punten verschil). Eindstand 7- 21. De Drachtster dames staan nu op de vierde plaats in de competitie.

Zondag spelen de dames thuis tegen Caribe 2 om 12.00 uur.

Meer berichten