Ditmaal met een live-cookingshow.
Ditmaal met een live-cookingshow. (Foto: Ingezonden)

Dit jaar ‘Langste Tafel’ thuis

DRACHTEN - Sûnenz en ZuidOostZorg organiseren dit jaar voor de achtste keer ‘De Langste Tafel’ tijdens ‘De Week tegen de Eenzaamheid’. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt De Langste Tafel dit jaar op een andere wijze georganiseerd. Vooraf kon men een driegangenmaaltijd in de vorm van een kookpakket bestellen. Op donderdag 8 oktober wordt deze maaltijd bereid en wordt er meegegeten tijdens een live-cookingshow in eigen huis.

Elk jaar was het weer een bijzonder moment: honderden mensen die elkaar in Sûnenz en andere locaties van ZuidOostZorg ontmoetten en met elkaar gingen eten. Helaas kon het dit jaar niet op die manier doorgaan. Maar de corona maakt mensen ook creatief: bij Sûnenz en ZuidOostZorg bedachten ze daarom dit jaar een bijzondere variant op De Langste Tafel, namelijk: De Langste Tafel Thús’. Daarbij kan iedereen, gewoon thuis, gezellig mee-eten.        

Op donderdag 8 oktober 2020 om 17.15 uur is er een spetterende live-cookingshow, die men via de computer of iPad kan volgen. Tijdens de live-cookingshow kunnen de ‘tafelgenoten’ samen koken onder begeleiding van een professionele kok. Naast allerlei kooktips zijn er interessante gesprekken, muziek en nog meer.

Voor de show kon er een kookpakket besteld worden met verse en biologische streekproducten. In het pakket zitten de ingrediënten van een driegangenmaaltijd en het recept. Zo genieten op 8 oktober honderden mensen thuis tegelijkertijd van een heerlijke maaltijd.

Meer berichten