Rianne Kuipers hoopt op een behandeling in een Russisch 
ziekenhuis.
Rianne Kuipers hoopt op een behandeling in een Russisch ziekenhuis. (Foto: Ingezonden)

Crowdfundactie voor stamceltherapie

JISTRUM - Rianne Kuipers uit Jistrum heeft MS. Een stamceltransplantatie kan de ziekte stopzetten, maar in Nederland wordt een behandeling niet uitgevoerd en vergoed. Rianne Kuipers hoopt dat ze een stamceltransplantatie in het buitenland kan ondergaan, maar daarvoor is geld nodig. Daarom heeft ze een crowdfundactie opgezet, waarvoor ze donateurs zoekt.

Bij de nu 32-jarige Rianne Kuipers openbaarden zich ruim tien jaar geleden de eerste klachten. Drie jaar geleden raakte ze aan één kant verlamd. Na het maken van scans werd de diagnose MS gesteld. De MS bezorgt haar veel klachten. "Het is onzeker hoe het ziektebeeld zich ontwikkelt. Lichamelijke inspanning kan ik niet verrichten en ik kan alleen zittend werk doen." Momenteel werkt ze bij de alarmlijn van de ING bank. Ze ondergaat in het Medisch Centrum Leeuwarden een infuusbehandeling met medicatie. "Het middel heeft een remmende werking, maar de behandeling maakt mij niet beter."

Ze heeft haar hoop gevestigd op een stamceltransplantatie in Moskou. "Ik zou dan een maand in het Russische ziekenhuis moeten verblijven voor de behandeling." Omdat de kosten daarvan in Nederland niet worden vergoed is ze de crowdfundactie gestart. De eerste drieduizend euro is al binnen, maar de stamceltransplantatie in Moskou kost 70.000 euro. "Ik heb al hulp aangeboden gekregen van zangers die entreegelden van optredens aan mij wilden geven, maar in deze coronatijd kun je niets meer organiseren", vertelt Rianne.

Doneren kan via onderstaande website.
www.doneeractie.nl/stamceltherapie-voor-rianne-ms/-45468

Meer berichten