VV Harkema-Opeinde (links) won nipt van WTOC.
VV Harkema-Opeinde (links) won nipt van WTOC. Foto: Klaas Elzinga

VV Harkema-Opeinde verslaat WTOC: 1-0

Algemeen

HARKEMA - In een troosteloze ambiance heeft voetbalvereniging Harkema-Opeinde streekgenoot WTOC met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt viel al in de zevende minuut en was afkomstig van het hoofd van Albert Veenstra, die net als vorig jaar tot beul uitgroeide voor de Westergeest-Triemen-Oudwoude-Combinatie. Kansen bleken duur zaterdagmiddag. Hoewel de thuisploeg verreweg het meeste balbezit had, slaagde het er maar mondjesmaat in om gevaar voor de WTOC-veste te stichten. Omdat er achterin ook nauwelijks iets weg werd gegeven, was het weinig verbazingwekkend dat het ene doelpunt voor de thuisploeg voldoende was voor de winst.

Net als een week eerder in Ee kwam Harkema-Opeinde prima uit de startblokken. Vanaf de flanken kwam direct gevaar. Nadat in de derde minuut een doelpunt van Daniël Postma werd afgekeurd, kon het scorebord in de zevende minuut in werking worden gebracht. Paul van der Heide bracht de bal na een afgeslagen vrije trap van Daniël Postma opnieuw in. Albert Veenstra kwam goed voor zijn man en kopte de bal hard in de kruising. Na deze mooie start ontspon de wedstrijd zich als een schaakspel. WTOC liet Harkema bewust aan de bal. Harkema zocht vaak tevergeefs naar het gaatje in de stugge defensie van de gasten. Tot halverwege de vijandelijke helft ging de opbouw van de Harekieten goed. Daar aangekomen verzandden de aanvallen vaak in besluiteloosheid of onnauwkeurigheid. Het op de counter loerende WTOC wist behoudens een afstandsschot van rasvoetballer Sybren Bosma ook niet veel uit te richten in aanvallend opzicht. Voor Harkema was de meest serieuze kans tot de helftwisseling een kopbal van Albert Veenstra die vrij eenvoudig werd gepakt door WTOC-keeper Geoffrie Hoiting.

De tweede helft had voor Harkema-Opeinde een mooie start kunnen krijgen als Hilbrand Benedictus van dichtbij een vrije trap van Paul van der Heide doeltreffend had afgerond. De kopstoot van Benedictus verdween net naast de paal. Zo bleef de marge één. Zo rond de vijfenzestigste minuut kreeg WTOC in de gaten dat als het nog wat mee wilde nemen uit Harkema, het de bakens naar voren moest verzetten. Dat deed de ploeg ook. Het valt alleen niet mee om de hechte verdediging van Harkema uit elkaar te spelen. Toch komt er altijd die ene kans. Voor WTOC was dat moment er in de negenenzestigste minuut. Na een steekpass stond Jaap de Bruin plotseling oog in oog met André de Graaf. De inzet van De Bruin werd uitstekend gepareerd door de Harkema-goalie. Even later leek De Bruin een herkansing te krijgen. Hij startte dit keer vanuit buitenspelpositie zodat revanche uitbleef. Tussen deze beide kansen door was Hilbrand Benedictus dicht bij een uitbreiding van de score. Al vallend kopte Benedictus een voorzet van Hille Postma rakelings naast. Het laatste kwartier ploeterden beide teams om het leven. Doelrijpe situaties deden zich niet voor zodat Harkema-Opeinde de minimale voorsprong met horten en stoten over de streep trok.

Gekeken naar de vorige twee seizoenen is de competitiestart van Harkema-Opeinde met 7 punten uit 3 wedstrijden weergaloos. Uiteindelijk gaat het om de punten. Wat dat betreft mag er niet geklaagd worden. Overtuigend is het echter steeds niet. Ook tegen WTOC was de conclusie dat het in grote delen beter kan. Tot op heden doet het niet-vlekkeloze spel Harkema geen pijn. Met in de komende weken louter hoogvliegers als tegenstander is het zaak dat de oneffenheden er rap uit gaan. Dat dit mogelijk is, heeft de ploeg van trainer Jan van Dijk het afgelopen jaar meer dan eens bewezen. Niet voor niets is het elftal al bijna een jaar – twintig officiële wedstrijden liefst – ongeslagen. Volgende week reist 'De Heide' af naar het Harddraverspark in Dokkum. Uitgerekend op dit terrein, 358 dagen geleden, werd voor het laatst een nederlaag geleden. Een mooie gelegenheid om revanche te nemen!

Actueel

Freerk de Beer vertelt over zijn vader Ids de Beer.
Oorlogsverhalen zorgen voor verbinding in Theaterkerk Nes Algemeen 2 uur geleden
Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 7 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 8 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 9 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen gisteren
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen gisteren
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 19 apr, 15:35
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 apr, 13:46
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 19 apr, 12:19
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00