VV Harkema-Opeinde (links) won nipt van WTOC.
VV Harkema-Opeinde (links) won nipt van WTOC. (Foto: Klaas Elzinga)

VV Harkema-Opeinde verslaat WTOC: 1-0

HARKEMA - In een troosteloze ambiance heeft voetbalvereniging Harkema-Opeinde streekgenoot WTOC met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt viel al in de zevende minuut en was afkomstig van het hoofd van Albert Veenstra, die net als vorig jaar tot beul uitgroeide voor de Westergeest-Triemen-Oudwoude-Combinatie. Kansen bleken duur zaterdagmiddag. Hoewel de thuisploeg verreweg het meeste balbezit had, slaagde het er maar mondjesmaat in om gevaar voor de WTOC-veste te stichten. Omdat er achterin ook nauwelijks iets weg werd gegeven, was het weinig verbazingwekkend dat het ene doelpunt voor de thuisploeg voldoende was voor de winst.

Net als een week eerder in Ee kwam Harkema-Opeinde prima uit de startblokken. Vanaf de flanken kwam direct gevaar. Nadat in de derde minuut een doelpunt van Daniël Postma werd afgekeurd, kon het scorebord in de zevende minuut in werking worden gebracht. Paul van der Heide bracht de bal na een afgeslagen vrije trap van Daniël Postma opnieuw in. Albert Veenstra kwam goed voor zijn man en kopte de bal hard in de kruising. Na deze mooie start ontspon de wedstrijd zich als een schaakspel. WTOC liet Harkema bewust aan de bal. Harkema zocht vaak tevergeefs naar het gaatje in de stugge defensie van de gasten. Tot halverwege de vijandelijke helft ging de opbouw van de Harekieten goed. Daar aangekomen verzandden de aanvallen vaak in besluiteloosheid of onnauwkeurigheid. Het op de counter loerende WTOC wist behoudens een afstandsschot van rasvoetballer Sybren Bosma ook niet veel uit te richten in aanvallend opzicht. Voor Harkema was de meest serieuze kans tot de helftwisseling een kopbal van Albert Veenstra die vrij eenvoudig werd gepakt door WTOC-keeper Geoffrie Hoiting.

De tweede helft had voor Harkema-Opeinde een mooie start kunnen krijgen als Hilbrand Benedictus van dichtbij een vrije trap van Paul van der Heide doeltreffend had afgerond. De kopstoot van Benedictus verdween net naast de paal. Zo bleef de marge één. Zo rond de vijfenzestigste minuut kreeg WTOC in de gaten dat als het nog wat mee wilde nemen uit Harkema, het de bakens naar voren moest verzetten. Dat deed de ploeg ook. Het valt alleen niet mee om de hechte verdediging van Harkema uit elkaar te spelen. Toch komt er altijd die ene kans. Voor WTOC was dat moment er in de negenenzestigste minuut. Na een steekpass stond Jaap de Bruin plotseling oog in oog met André de Graaf. De inzet van De Bruin werd uitstekend gepareerd door de Harkema-goalie. Even later leek De Bruin een herkansing te krijgen. Hij startte dit keer vanuit buitenspelpositie zodat revanche uitbleef. Tussen deze beide kansen door was Hilbrand Benedictus dicht bij een uitbreiding van de score. Al vallend kopte Benedictus een voorzet van Hille Postma rakelings naast. Het laatste kwartier ploeterden beide teams om het leven. Doelrijpe situaties deden zich niet voor zodat Harkema-Opeinde de minimale voorsprong met horten en stoten over de streep trok.

Gekeken naar de vorige twee seizoenen is de competitiestart van Harkema-Opeinde met 7 punten uit 3 wedstrijden weergaloos. Uiteindelijk gaat het om de punten. Wat dat betreft mag er niet geklaagd worden. Overtuigend is het echter steeds niet. Ook tegen WTOC was de conclusie dat het in grote delen beter kan. Tot op heden doet het niet-vlekkeloze spel Harkema geen pijn. Met in de komende weken louter hoogvliegers als tegenstander is het zaak dat de oneffenheden er rap uit gaan. Dat dit mogelijk is, heeft de ploeg van trainer Jan van Dijk het afgelopen jaar meer dan eens bewezen. Niet voor niets is het elftal al bijna een jaar – twintig officiële wedstrijden liefst – ongeslagen. Volgende week reist 'De Heide' af naar het Harddraverspark in Dokkum. Uitgerekend op dit terrein, 358 dagen geleden, werd voor het laatst een nederlaag geleden. Een mooie gelegenheid om revanche te nemen!

Meer berichten