Jongeren maken in De Schierstins kennis met het theater.
Jongeren maken in De Schierstins kennis met het theater. (Foto: Ingezonden )

Theaterworkshop in De Schierstins voor jongeren

FEANWALDEN – Heb jij altijd al een keer willen toneelspelen? Of willen weten hoe je moet improviseren? Dan is de Theaterworkshop van Eijer Producties echt iets voor jou, als je 6 tot en met 11 jaar bent. Docent Jort Breeuwsma komt hiervoor speciaal naar De Schierstins in Feanwâlden in de herfstvakantie: dinsdag 13 oktober.

Mede vanwege het beperkt aantal deelnemers en de corona-crisis is reserveren verplicht. Ook dienen deelnemers zich te houden aan de 1,5-meter- en andere corona-regels. Inlichtingen en opgave bij De Schierstins, Haadstrjitte 1, tel. 0511-472937. info@schierstins.nl

In deze workshop, die begint om 14.00 uur, ga je werken aan improvisaties, hoe je een scène spannend kan maken en hoe je een scène uitspeelt. Zo is jullie leider van deze middag ook begonnen. Mocht er voldoende belangstelling zijn, dan is er om 15.45 uur een tweede workshop.

Toen Jort nog maar een kleine jongen was zat hij namelijk al op musicalles bij Theaterschool Eijer Producties waar hij meerdere hoofdrollen heeft gespeeld. Tegenwoordig is hij zelf actief als theater docent bij Eijer Producties.

Hij volgt de opleiding Docent Theater op NHLStenden en hij is onderdeel van de theatergroep Noah, onder leiding van Coco de Haas. Noah heeft net afgelopen maand een succesvol voorstellingsweekend gehad. Daarnaast heeft hij de hoofdrol in het stuk Toffe Jongens van het Minitheater (4/5 mei voorstelling).

Eijer Producties organiseert lessen in (moderne) dans, freerunning en musicals op verschillende plaatsen in Zuidoost Fryslân en is gevestigd in Gorredijk.

Meer berichten