Sing-Long Hu en Chou Yun Bai voor het enorme
buffet in het Golden Wok Paleis.
Sing-Long Hu en Chou Yun Bai voor het enorme buffet in het Golden Wok Paleis. Foto: Actief Media

Golden Wokpaleis in Opeinde viert 15-jarig jubileum

Algemeen

OPEINDE - Vijftien jaar geleden opende de familie Hu Golden Wok Paleis in Opeinde als één van de eerste wokrestaurants in Friesland. Iedereen herinnert zich nog de kokers die je om moest draaien wanneer je drinken wilde bestellen. Nu mag je zelf je drinken pakken, alsof je thuis bent. Het restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. Sing-Long Hu en Chou Yun Bai zijn iedereen die meegeholpen heeft aan het succes dankbaar: "Wij zijn trots op wat onze vader allemaal heeft opgebouwd. Daarnaast willen wij alle gasten en collega's die hier werken of hebben gewerkt, hartelijk danken. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."

Het ondernemersechtpaar ontvangt, vooral in de zomer, gasten uit heel Nederland. Chou Yun: "Er komen hier dan veel toeristen. Soms sta ik er versteld van hoeveel mensen ons restaurant kennen. Laatst was ik in Amsterdam. Daar sprak ik iemand die ons restaurant ook kende. Dat is natuurlijk mooi om te horen."

Volgens Sing-Long kun je alleen een goede naam opbouwen wanneer je een constante kwaliteit levert. "Wij kopen alleen de beste ingrediënten en bereiden de gerechten iedere dag vers." Om te garanderen dat producten gedurende de avond vers blijven, is er een aantal jaren geleden geïnvesteerd in geavanceerde koelbuffetten. "Met behulp van een speciaal filter wordt er constant verse koude lucht van boven naar beneden geblazen", legt Chou Yun uit. "Hierdoor blijven de producten altijd precies vier graden."

De familie Hu heeft de afgelopen jaren zeven wokrestaurants geopend in heel Noord-Nederland. Zo valt ook Wokpaleis Fryslân in Ryptsjerk onder het imperium. Ieder restaurant is echter anders, aangepast aan de wensen van de lokale consument. Sing-Long en Chou Yun gaan dan ook graag met gasten in gesprek. Om hun reacties te horen op bijvoorbeeld nieuwe gerechten, maar ook omdat het gewoon gezellig is. "De gasten zijn zo leuk en zo open", zegt Chou Yun. "Voor mij voelt het niet als werken om hier dagelijks te zijn."

In 2016 werd Golden Wokpaleis grondig verbouwd. Op de plaats van de bar kwam het grote buffet, waar je sindsdien omheen kunt lopen. De gehele keuken werd open. "Zo kunnen de gasten de koks aan het werk zien. Daarnaast is het voor de collega's - wij hebben het nooit over personeel, iedereen is hier een collega - ook veel leuker dat je elkaar kunt zien." Waar gasten normaal gesproken live kunnen zien hoe hun gerecht wordt bereid, krijgen gasten nu in coronatijd hun gerecht aan tafel geserveerd. Chou Yun pakt genummerde knijpers van een tafel. "Gasten plaatsen de knijper aan het bord, zodat wij weten naar welke tafel het gerecht moet." Het is één van de vele coronamaatregelen die de ondernemers getroffen hebben, zodat gasten veilig kunnen eten. Op de vraag wat de plannen voor de toekomst zijn, antwoorden Sing-Long en Chou Yun bescheiden. "Eerst maar eens zien wanneer alles weer normaal is. Wij hopen dat er nog veel prachtige jaren komen. Op naar de volgende vijftien jaar."

"Lekker thuis genieten van ons eten? Dat kan. U kunt bij ons afhalen of gebruik maken van onze cateringservice."

Kommisjewei 123, 9218 PE Opeinde | www.goldenwokpaleisopeinde.nl | 0512-370909

Het Golden Wokpaleis is voor veel mensen een bekende locatie.
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03