Annamarie van der Bij en Jelle Booi van Mezutec in gesprek met Jan Tabak van het 
administratie- en advieskantoor Apuls Cijfers & Advies in Burgum.
Annamarie van der Bij en Jelle Booi van Mezutec in gesprek met Jan Tabak van het administratie- en advieskantoor Apuls Cijfers & Advies in Burgum. Foto: Actief Media

"Innoveren en doorzetten bleek ook dit jaar weer belangrijk"

Algemeen

DRACHTEN - " Sommige bedrijven zijn ernstig geraakt door corona. Er zijn echter ook bedrijven die hun omzet hebben zien stijgen in deze crisis", zegt Jan Tabak van Apuls Cijfers & Advies in Burgum. Een van zijn klanten waarbij hij dit ziet, is Mezutec, gevestigd in Drachten en Zuidwolde.

Mezutec realiseert technische oplossingen voor grootwaterverbruikers met het doel de waterkwaliteit te verbeteren. Klanten zijn particulieren, agrariërs, het midden- en kleinbedrijf en een aantal internationale ondernemers.

"Dat wij onze omzet dit jaar ondanks corona zien stijgen, komt in de eerste plaats door onze klanten die echt geweldig hebben gereageerd," zegt eigenaar Annamarie van der Bij. "Als Nederland in lockdown gaat, zoals afgelopen maand maart gebeurde, lig je als ondernemer natuurlijk wel een nacht wakker. Hoe gaat het komen? We hadden tientallen afspraken staan voor het plaatsen van waterzuiveringsinstallaties en waterontharders. We hebben ze allemaal gebeld. Driekwart van onze klanten vond onze beschermingsmaatregelen prima en wilde de afspraak door laten gaan."

Creatief reageren op moeilijke situaties is Annamarie en haar zakenpartner Jelle Booi eigen. Jan Tabak noemt hen schoolvoorbeelden van doorzetten en innoveren. "Je moet ook een beetje geluk hebben", relativeert Jelle Booi.

Hij is al twee jaar bezig met het op de Nederlandse markt brengen van een desinfectie-apparaat dat waterkwaliteit verbetert. Nu komt dat goed uit. "We hebben jaren geleden ondervonden dat risicospreiding belangrijk is. Daarom innoveren we, verbreden we en proberen we onze afhankelijkheid van een bepaalde klantengroep te verminderen. We richten onze pijlen dus op diverse soorten producten en doelgroepen en werken zowel regionaal, nationaal als internationaal."

Midden in coronatijd namen Annamarie van der Bij en Jelle Booi het aan Mezutec verwante bedrijf Engeldot over, een technische groothandel in pompen en leidingsystemen. "We waren voor een klein deel aandeelhouder, maar besloten - onder andere na een sparsessie met medewerkers van Apuls - om volledig eigenaar te worden." Ook dat pakte in de loop van dit coronajaar goed uit. Er bleek in niet-op-vakantie-gaand-Nederland vraag naar de sproeitechnieken van Engeldot.

"Een situatie kan er nog zo zwart uitzien, het wordt altijd wel weer licht", ervaart Annemarie in de bijna 25 jaar dat ze ondernemer is. Het maakt dat zij en Jelle voortdurend een drive vinden om door te gaan, op zoek naar de meerwaarde die zij als ondernemer kan bieden aan de markt en haar klanten."

De beide Mezutec-ondernemers zijn blij met de handreikingen die ze daarbij krijgen van Apuls Cijfers & Advies, hun boekhoud- en administratiekantoor. "Maar de mensen van Apuls doen zoveel meer", zegt Annamarie van der Bij. "Ze denken mee. Waarom zou je iets doen of juist niet doen? Waarom is iets een goede deal? Natuurlijk bepalen wij als ondernemer dat zelf. Maar door er met anderen over te praten, kan je beeld soms toch - positief - veranderen. De mensen van Apuls kunnen advies geven over financieel technische zaken waar je echt wat aan hebt. Waar moet je op letten? Met welke juridische feiten moet je rekening houden? Ben je als ondernemer op de hoogte van beschikbare subsidiemogelijkheden? Het is fijn om een bedrijf als Apuls achter je te hebben staan."

Mezutec Drachten | Helmhout 34-13,
Drachten | 0512 544 | www.mezutec.nl

Apuls Cijfers & Advies | Mr W M Oppedijk van Veenweg 8-A, Burgum | www.apuls.nl

Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 18 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 18 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 20 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 21 uur geleden
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen 21 uur geleden
Foto links: Friso Wielenga 
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen 22 uur geleden
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen 23 uur geleden
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm Algemeen 23 uur geleden
De bedside singers.
(video) De Bedside Singers zingen al 5 jaar aan het bed Algemeen 16 apr, 19:00
Skriuw dy no yn!
Noch twa wiken om yn te skriuwen foar Liet 2024 Algemeen 16 apr, 16:03
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum.
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum Algemeen 16 apr, 15:00
'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 16 apr, 13:29
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 16 apr, 12:30