Afbeelding
Foto: Ingezonden

De mooiste brocante bij Ike's oude en nieuwe woonstyle

Algemeen

HURDEGARYP - Twee jaar geleden kochten Ike en Pieter Zuidema een leegstaand winkelpand aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp. Het echtpaar wilde de ruimte gebruiken als opslag voor hun uit de hand gelopen brocantehobby. Gaandeweg ontstond het idee om er een brocantewinkel in te openen. Ike's oude en nieuwe woonstyle was geboren.

Al meer dan tien jaar reizen Ike en Pieter regelmatig naar markten in Frankrijk, België en Duitsland, op zoek naar nieuwe schatten. Wie hierbij denkt aan snoepreisjes heeft het mis. Volgens Pieter zijn het weekenden met weinig slaap: "Vaak struinen wij in de zondagnacht om 4.00 uur al rond op de markt. Deze gaan meestal om 7.00 uur pas open, maar de handelaren staan er vaak al veel eerder. Je wilt er natuurlijk als eerste bij zijn om de mooiste dingen eruit te vissen."

In de loop der jaren ontwikkelden Ike en Pieter een neus voor brocante. "Je moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn", zegt Ike, "Sommige markten hebben wel 80.000 bezoekers en vele kilometers aan kramen." Daarnaast ontdekten ze welke locaties het bezoeken waard zijn en welke niet. "Wanneer je in Frankrijk een bordje met 'brocante' ziet, kun je er meestal vanuit gaan dat de producten te duur zijn", aldus Pieter. "Wij gaan liever naar 'vide greniers', de zolderopruimingen.''

De ritten leverden veel mooie verhalen op. Pieter vertelt over een opgezette everzwijnkop die hij op een Franse markt kocht. "Deze moest 150 euro kosten. Dat vonden wij teveel, dus liepen wij verder. Vlak daarna spraken wij een Nederlander die toevallig soortgelijke koppen voor 400 tot 500 euro bleek te verkopen. Ik ben snel teruggelopen om de everzwijnkop voor 150 euro te kopen. Even later zag de Nederlander ons lopen met die enorme kop. Hij was laaiend", lacht Pieter. Het voorval leverde een foto op in de Kampioen, het ledenblad van de ANWB, want een fotograaf die Ike en Pieter met de enorme kop zag lopen, bleek van deze organisatie te zijn.

De bijzondere items die de afgelopen jaren zijn verzameld zijn nu te koop. Met de winkel willen Ike en Pieter mensen inspireren. Ike toont foto's van de eigen woning die meerdere keren te zien was in diverse woonmagazines. "Ik wil laten zien hoe je voorwerpen kunt combineren. En ook voor mensen die niks met brocante hebben, zit er vaak wel wat tussen in onze winkel. Zo passen mooie, oude producten meestal ook wel in een modern interieur. Daarnaast verkopen wij ook cadeau-artikelen zoals amberblokjes en zepen."

Op 20 en 27 september geven Ike en Pieter op de gehele collectie 10% korting. Bezoek Ike's oude en nieuwe woonstyle op Rijksstraatweg 80 in Hurdegaryp.

Openingstijden: september tot en met maart, iedere vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Van april tot en met augustus, ieder eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor extra openingstijden op de Facebookpagina van Ike Zuidema. Aan de website www.ikes-woonstyle.nl wordt nog gewerkt.

Ike en Pieter verhuren ook een huisje in brocante stijl in Eastermar. Bekijk foto's van het huisje op op www.heerlijkehuisjes.nl/nl/vakantiehuis-eastermar/FR028


Afbeelding
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 10 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 11 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 11 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 12 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 13 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 14 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 15 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 16 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 16 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 17 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34