Trainer-coach Michel Daling van KV Drachten/Van der Wiel spreekt zijn ploeg toe tijdens een time-out.
Trainer-coach Michel Daling van KV Drachten/Van der Wiel spreekt zijn ploeg toe tijdens een time-out. Foto: Marja de Vries

Korfballers Drachten winnen, nipt verlies TFS

Algemeen

ASSEN Na een onderbreking van een half jaar mochten de korfballers van de plaatselijke korfbalvereniging afgelopen weekend eindelijk weer in competitieverband binnen de lijnen treden. De ploeg van coach Daling is niet geheel in tact gebleven. Amarins Visser is terug in de hoofdmacht, zo ook Marc Akkerman. Daarnaast heeft Anouk de Boer zich in de basis 8 van Daling weten te knokken. Eerste krachtmeting: AVO Assen uit.

KV Drachten/Van der Wiel begon sterk aan de wedstrijd. Vooral verdedigend werden de jonge Assenaren flink onder druk gezet. Na enkele minuten tekende Marc Akkerman voor de 0-1. AVO maakte snel de aansluitingstreffer maar viel daarna compleet stil in aanvallend opzicht. Drachten kwam steeds beter in haar aanvalsspel en wist zo weg te lopen naar 1-6. AVO deelde in de slotfase van de eerste helft nog wel een paar speldenprikjes uit, maar keek bij rust tegen een 3-9 achterstand aan.

Bij de start van de tweede helft waren het ook de mannen en vrouwen van KV Drachten die sterker de rust uitkwamen. Wie anders dan Marc Akkerman, die in de eerste helft al vijf doelpunten op zijn naam had staan, schoot de tiende treffer raak voor de groenhemden. Met nog twintig minuten op de klok stond het al 4-12. In deze doelpuntarme wedstrijd was dit al een onoverbrugbare achterstand geworden voor de thuisploeg. Drachten speelde het laatste deel van wedstrijd zakelijk uit. Ook is er nog wat speeltijd aan een aantal wisselspelers gegund. In de slotseconden bestempelde Siemen Jan Miedema het krachtverschil met zijn tweede doelpunt en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Drachten won vrij eenvoudig in Assen met 7-17.

Komend weekend speelt KV Drachten 1 een lastige thuiswedstrijd tegen Nic. uit Groningen. Deze wedstrijd start om 15.30 op ons sportcomplex aan de Sportlaan.

Scores voor Drachten:
Marc Akkerman 7, Amarins Visser 3, Siemen Jan Miedema 2, Jenmar de Graaf 2, Wilfred Oostra 2, Ilse van der Meulen 1.

TFS in slotfase onderuit

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen seizoen was er één die we niet snel zullen vergeten, waarbij het seizoen halverwege maart voortijdig werd beëindigd door de uitbraak van Corona. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst weer in competitieverband gekorfbald door TFS.

Hiernaast was er nog een heuglijk feit, namelijk de opening van het nieuwe kunstgrasveld. De burgemeester van Smallingerland, Jan Rijpstra, kwam ook op bezoek om het prachtige nieuwe veld te openen. De Kompenijster jeugd heeft een presentatie gegeven van hun nieuwe shirts.

Dit nieuwe seizoen start met een heel aantal veranderingen voor de selectie van TFS. Bekende gezichten zijn niet meer tussen de lijnen te zien door verschillende redenen. Ook de man achter het vlaggenschip is gewijzigd. Na vier prachtige seizoenen met Evert Bron staat nu Anne Lootsma aan het roer. 

De wedstrijd kwam, ondanks de bakken regen, vlot op gang. Al snel stond er 4-4 op het scorebord door onder andere Marrit Nijmeijer. Hierna wisten de gasten van WSS uit Oude Pekela iets uit te lopen, maar TFS wist voor de rust weer gelijk te trekken. Na de rust zag het publiek hetzelfde spelbeeld. Een van beide teams van het voortouw, en het andere volgde al snel weer. Uiteindelijk viel net voor het einde van de wedstrijd de beslissing naar de kant van de gasten. De eindstand werd bepaald op 18-19 in het voordeel van de Groningers. De beide nieuwe heren in het groene shirt, Bartele Kooistra en Henk van der Wijk, hebben beide een puike pot laten zien.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 9 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 9 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 10 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 10 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 11 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 12 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 14 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 15 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 16 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34