Afbeelding

SC Veenwouden in slotfase onderuit tegen Oerterp:3-1

Algemeen

URETERP - Na twee oefenpotjes tegen FVC za. (2-2) en Twijzel (1-2 winst) stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma waarin SC Veenwouden het in Ureterp opnam tegen het in de zondag tweede klasse opererende Oerterp. In een open wedstrijd met kansen aan beide kanten was het uiteindelijk de thuisclub die aan het langste eind trok.

SCV zag aan het eind van het vorige seizoen maar liefst zes spelers om diverse redenen stoppen of vertrekken waardoor trainer Anton van Zwol met een sterk verjongde selectie het nieuwe seizoen ingaat. Op de prima bespeelbare mat in Ureterp begon SCV sterk want al na vijf minuten kreeg het een prima mogelijkheid via Sybrand de Graaf die vrij voor de keeper naast schoot. Na zestien minuten nam SCV de leiding toen Stefan Jan Sijtsma Sybrand de Graaf de diepte in stuurde en nu maakte De Graaf na een solo door de defensie geen fout en scoorde in de verre hoek: 0-1.

Twee minuten later was de stand alweer in evenwicht toen Lars Boonstra ontsnapte aan de buitenspelval, vervolgens het duel om de bal met doelman Wietse Reitsma wist te winnen, waarna hij de bal simpel in het verlaten doel kon schieten: 1-1 De thuisclub kreeg nam daarna steeds meer het initiatief en dat resulteerde in kansen voor Dennis van Roeden (twee keer) en Lars Boonstra, maar doelman Wietse Reitsma wist telkens redding te brengen.

De eerste kans na rust was voor SCV na een prima aanval over rechts waarbij Jouri Dijk Luc van der Kooi bediende maar doelman Geale Couperus wist redding te brengen. Oerterp kreeg hierna kansen via Lars Boonstra (twee keer) en Folkert Hoekstra, maar doelman Reitsma bleek een moeilijk te nemen hindernis. Na twintig minuten in de tweede helft had SCV weer een paar prima aanvallen. Sybrand de Graaf verzuimde van dichtbij een voorzet van Arjen van der Veen af te ronden en Luc van der Kooi zag doelman Couperus redding brengen op diens inzet.

In het laatste kwartier sloeg de thuisclub alsnog toe. Nadat doelman Reitsma Folkert Hoekstra tot tweemaal toe van scoren af had gehouden was het in de zesenzeventigste minuut raak toen de defensie een voorzet niet goed verwerkte waarna Lars Boonstra van dichtbij raak kon schieten: 2-1. Twee minuten later werd de wedstrijd definitief beslist toen Dennis van Roeden een voorzet van Lars Boonstra binnen kopte: eindstand 3-1.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 10 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 10 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 11 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 13 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 15 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 16 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 17 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 17 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 18 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12