Wichard (links) toont een standaard 325 Wattpiek zonnepaneel, Jurgen staat bij het nieuwste type zonnepaneel dat een vermogen heeft van 450 Wattpiek.
Wichard (links) toont een standaard 325 Wattpiek zonnepaneel, Jurgen staat bij het nieuwste type zonnepaneel dat een vermogen heeft van 450 Wattpiek. Foto: Actief Media

Hogere opbrengst met nieuwste zonnepanelen van Safe Solar

Algemeen

BURGUM - De Burgumer onderneming Safe Solar heeft een nieuw type zonnepanelen in het assortiment. Deze zijn dertig centimeter langer dan de gebruikelijke zonnepanelen. Volgens ondernemer en eigenaar Wichard Dijkstra zijn de panelen ook nog eens efficiënter. "Met zes van deze panelen kun je een kleine huishouding van stroom voorzien."

De broers Jurgen en Wichard Dijkstra - die samen het bedrijf runnen - tonen een nieuw en een 'oud' paneel naast elkaar. Op het gewijzigde formaat na is er bijna geen verschil te zien. "Toch is dat er wel degelijk", zegt Jurgen. "Het nieuwe paneel is nog verder geoptimaliseerd, waardoor deze nu een vermogen heeft van 450 Wattpiek. Ter vergelijking, het paneel ernaast heeft een een vermogen van 325 Wattpiek, wat ook al hoog is."

Men zou verwachten dat grotere zonnepanelen op een groter dak thuishoren. Jurgen legt uit dat ze vooral op de kleinere daken echt het verschil maken. "Het formaat is net even praktischer. Zo kun je op de meeste daken ook van het grotere paneel twee boven elkaar plaatsen, zodat je meer dak gebruikt. In combinatie met het hogere vermogen per paneel, is de opbrengst op een klein dak nu sneller toereikend."

Safe Solar maakt gebruik van zogenaamde 'optimizers' van het topmerk SolarEdge. Volgens de heren is dit het allerbeste dat op het gebied van stroomoptimalisatie te verkrijgen is. "Met een SolarEdge omvormer geeft een installatie met zonnepanelen tot 25 procent meer energie", vertelt Wichard. "De terugverdientijd is hierdoor veel korter, in de meeste gevallen zelfs minder dan vijf jaar." Hij verwacht wel een stijging in de prijzen van zonnepanelen. "De grondstoffenprijzen gaan omhoog. Daarom hebben wij alvast een grote partij zonnepanelen ingekocht, zodat wij de komende tijd geen prijsverhogingen hoeven door te voeren." Naast zonnepanelen levert en installeert Safe Solar ook andere duurzame installaties, zoals warmtepompen. Jurgen adviseert u graag over een passende oplossing voor uw situatie. "Er is vandaag de dag veel mogelijk. Zo hebben wij deze zomer diverse airco's op warmtepompen aangesloten. Bel gerust 06 25081420 voor meer informatie."

Safe Solar | Menno van Coehoornweg 17 Burgum |
www.safesolar.nl

Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 3 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00