De Jongens van de Muziek treden zaterdag op.
De Jongens van de Muziek treden zaterdag op. Foto: Ingezonden

Zomerprogramma Kollum met artiesten

Algemeen

KOLLUM – Ondernemersvereniging HIM Kollum presenteert het zomerprogramma van 2020 met vijf weken lang op de zaterdag een leuke act of muziek. Dit kan omdat de coronamaatregelen verder zijn versoepeld.

Het feestelijke programma start op zaterdag 18 juli van 11.00 tot 16.00 uur met het trio 'Jongens van de Muziek'. Het akoestisch trio bestaat uit Rob, Ronald en Titus, drie zeer ervaren muzikanten. Op zaterdag 25 juli komt Hendrik Blom van 11.00 tot 16.00 uur naar Kollum. Hendrik is een Friese troubadour die zingt en zichzelf begeleidt zichzelf op de accordeon.

Troubadour Peter Krako komt zaterdag 1 augustus naar het centrum van Kollum. Zijn optreden is van 11.00 tot 16.00 uur en het repertoire bestaat uit de liedjes van toen en nu en van meezingers tot rock classics.

Vrijdag 7 augustus vindt op de Voorstraat van 13.00 tot 21.00 uur de Bouwvakbraderie plaats. Standhouders en bezoekers dienen zich te houden aan de RIVM richtlijnen, zoals vermeld op de toegangsborden. Ook is er een eenrichting looproute noodzakelijk om de onderlinge afstand te kunnen garanderen. De looproute is vanaf De Kringloop winkel aan de Voorstraat naar het oude gemeentehuis aan de Voorstraat. Een gedeelte van de Brede Reed is opgenomen in de route. Standhouders kunnen zich aanmelden via www.postmarkten.nl

Zaterdag 8 augustus is van 11.00 tot 16.00 uur Clown Bogus in het centrum van Kollum te vinden met vermaak voor alle kinderen en rond de brug wordt de Voorstraat omgedoopt tot muziekplein van 13.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 15 augustus van 11.00 tot 16.00 uur sluit duo Bakker & Niehaus het zomerprogramma af. Het duo wordt gevormd door Pieter Bakker en Sander Niehaus, die al jarenlang samen in de band Alice Springs spelen. Country, Pop, Rock (‘n Roll), en natuurlijk Ierse folk zijn de stijlen waarin deze twee ervaren muzikanten hun muziek ten gehore brengen.

De corona-regels zijn dermate versoepeld dat deze activiteiten weer mogen worden georganiseerd, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Blijf thuis als je corona gerelateerde klachten hebt (hoesten, koorts). Houd anderhalve meter afstand. Spreek elkaar ter herinnering erop aan als dat niet gebeurt,

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 4 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 6 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 7 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 8 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 9 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 10 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21