Iede de Boer, Marga de Boer en Daniël de Jong voor de winkel en de bus. Rechtsonder een bordje dat in de winkel aan de toonbank hangt.
Iede de Boer, Marga de Boer en Daniël de Jong voor de winkel en de bus. Rechtsonder een bordje dat in de winkel aan de toonbank hangt. Foto: Actief Media

Vakantie? Laat uw fiets repareren bij De Boer Tweewielers

Algemeen

BURGUM - In weer en wind brengt uw fiets u op de plaats van bestemming. Onderdelen slijten echter en stof, zand en strooizout kunnen in de draaiende delen komen. Uw trouwe ros verdient het dan ook wel eens om vertroeteld te worden. Heeft u in de vakantie uw fiets niet nodig? Breng deze dan voor een onderhoudsbeurt of reparaties naar De Boer Tweewielers. Eigenaar Iede de Boer heet u van harte welkom:"Wylst jo fakânsje fiere, sjogge wy jo fyts hielendal nei!"

In de open werkplaats repareert Iede samen met zijn neef Daniël de Jong alle soorten fietsen van alle merken. Iede zit al 37 jaar in het vak. De meeste fietsen kennen voor hem dan ook geen geheimen meer. "In soad mankeminten haw ik earder ferholpen. Wannear't ik wat nijs tsjinkom mei ik graach efkes puzzelje." Er zijn dan ook weinig mankementen waar Iede en Daniël geen oplossing voor weten te vinden. In het grote magazijn achter de winkel liggen veel onderdelen op voorraad, ook voor oudere fietsen.

Toen ruim twintig jaar geleden de eerste elektrische fietsen op de markt kwamen, vervulde Iede een pioniersrol. Als één van de eersten in de regio verkocht en repareerde hij de fietsen met trapondersteuning. Inmiddels heeft hij er duizenden onder handen gehad. Samen met Daniël ziet hij het als een sport om problemen aan de steeds complexer wordende modellen te verhelpen. In de werkplaats is er uitgebreide uitleesapparatuur, waarmee alle merken en typen elektrische fietsen kunnen worden uitgelezen en geprogrammeerd.

Om u in de vakantie helemaal te ontzorgen heeft De Boer Tweewielers een haal- en brengservice. "Yn in straal fan tweintich kilometer rûnom de winkel helje en bringe wy jo fyts gratis", vertelt mede-eigenaar Marga de Boer. Kunnen zelfs de vakmannen van De Boer Tweewielers niets meer voor uw fiets betekenen of wilt u gewoon een nieuw exemplaar? Marga adviseert u graag. "De winkel stiet fol mei de nijste modellen van Rih, Sparta, Qwic, Cortina, Merida, Trenergy, Sensa, Victoria, Azor en Alpina." Ook de nieuwste schoolfietsen vindt u bij De Boer Tweewielers. "Wy hawwe rom ynkocht. Kom gau nei de winkel om te proeffytsen!"

Meester W.M. Oppedijk van Veenweg 3 Burgum | deboertweewielers.nl | 0511-461388

Actueel

Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 1 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 2 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 2 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 3 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 4 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 5 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 7 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 8 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 9 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen gisteren
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen gisteren
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen gisteren
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02