De keuken- en bedieningsmedewerkers van Sirenes in Drachten, van links naar rechts Gerrie de Boer, Louwe Nieuwenhuis en Iris Roufs. Op de achtergrond de ondernemers Gretha de Vries in gesprek met Nanne van der Veen van Apuls (zittend op de stoel) en Jan de Vries (achter de tap).
De keuken- en bedieningsmedewerkers van Sirenes in Drachten, van links naar rechts Gerrie de Boer, Louwe Nieuwenhuis en Iris Roufs. Op de achtergrond de ondernemers Gretha de Vries in gesprek met Nanne van der Veen van Apuls (zittend op de stoel) en Jan de Vries (achter de tap). Foto: Actief Media

Welkom bij lunchroom Sirenes aan De Hemmen

Algemeen

DRACHTEN - Café restaurant Sirenes is gevestigd op het industrieterrein in Drachten, aan De Hemmen. De gezellige lunchroom is gemakkelijk bereikbaar vanaf de rondweg, met volop parkeergelegenheid voor de deur. "Het is van oorsprong een chauffeurscafé", vertelt eigenaar Jan de Vries. “Wij kochten dit tweeënhalf jaar geleden en gooiden het roer om. Er komen hier nog altijd veel chauffeurs, maar ook omwonenden, families en het bedrijfsleven weten de weg goed te vinden."

Sirenes is een sfeervolle eetgelegenheid met op de menukaart keus in twaalfuurtjes, plates, snacks, belegde broodjes en drankjes. Er is een open keuken waar klanten de kok zien werken en er zijn gezellige zithoeken coronaproof opgesteld met tussenmuurtjes.

“We hebben daarnaast ook een afhaal- én een bezorgservice”, vertelt echtgenote Gretha de Vries. “Het bedrijfsleven komt hier lunchen of vergaderen. Vrienden spreken af om te snacken of koffie te drinken. In verband met corona bestellen sommigen nu het eten om het elders op te eten. Op locatie laten bezorgen kan dus ook.”

Apuls is steun in coronatijd

De hoofdactiviteit van de ondernemers Jan en Gretha de Vries was tot voor kort Catering Service Jan de Vries. “Het restaurant deden we er bij, het was een mooie aanvulling voor ons seizoenswerk. Nu, door corona, is dat andersom.”

Nanne van der Veen van Apuls Cijfers & Advies knikt bevestigend. Catering Service Jan de Vries is een klant van het administratie- en adviesbureau in Burgum. “In onze adviesgesprekken hebben wij altijd aandacht voor het risico van een ondernemer. Normaal gesproken hebben de weersomstandigheden grote invloed op de bedrijfsresultaten van deze cateraar. Ze verzorgen het eten, drinken en meer bij evenementen, waaronder grote festivals met duizenden bezoekers. De reserves die Catering Service Jan de Vries opbouwde als buffer voor slecht weer, komen nu goed van pas om de coronacrisis het hoofd te bieden." Apuls stimuleerde ook altijd het werken met uitzendkrachten. Nanne van der Veen: "In goede tijden heb je dan iets hogere personeelskosten, maar in slechte tijden, zoals nu, minder vaste lasten.”
De door corona zwaar gedupeerde ondernemers Jan en Gretha de Vries waren de afgelopen maanden blij met Nanne. De adviseur van hun administratiekantoor gaf steun om positief te blijven en bleef oog houden voor de mogelijkheden die er wel zijn, bij Sirenes bijvoorbeeld. Ook wees Nanne op de financiële maatregelen die genomen konden worden: het uitstellen van belastingbetalingen zoals loonheffing, btw, inkomstenbelasting en zorgverzekeringpremies. "Dat moest allemaal wel geregeld en aangevraagd worden. We zijn blij dat Apuls dat voor ons deed", zegt Gretha.

Barbecue bij Sirenes

Terwijl Apuls hen op administratief gebied ontzorgde, gingen de ondernemers aan de slag met het ondernemersplan. "We hebben Sirenes coronoproof ingericht. We hebben een terras aangelegd waar we een barbecue kunnen organiseren voor personeel- en familiefeesten. We zijn folders gaan rondbrengen om de naamsbekendheid te vergroten. En we denken na over mogelijkheden die er zijn zodra er weer honderd mensen binnen mogen: kleinschalige muziekoptredens bijvoorbeeld. Met de expertise van Catering Service Jan de Vries moet dit lukken. Wat we nu al doen naast Sirenes is het verzorgen van de catering voor groepen bij u thuis of op (bedrijfs)locatie.”

Café restaurant Sirenes | De Hemmen 2, Drachten | 0512 355 209

Bel Apuls voor advies

Wilt u een administratiekantoor met adviseurs die meedenken met u als ondernemer? Neem vrijblijvend contact op. Apuls Cijfers & Advies | Mr. O. van Veenweg 8, Burgum | 0511-462075 | www.apuls.nl

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 11 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 12 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 13 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21