Goudsmid Pepi Hoitinga voor haar juwelierszaak in Beetsterzwaag.
Goudsmid Pepi Hoitinga voor haar juwelierszaak in Beetsterzwaag. (Foto: Ingezonden)
Zakelijk

"Ik zet herinneringen om in sieraden"

BEETSTERZWAAG - Pepi Hoitinga is goudsmid en had het geluk om op haar drieëntwintigste een goed lopende juwelierszaak over te nemen in Beetsterzwaag. "Je moet die stap durven maken, maar daarna gaat het vanzelf", zegt ze anderhalf jaar later.

Goudsmidse Pepi is gevestigd in de Hoofdstraat. "Ik verkoop mooi juwelierswerk van diverse goudsmeden, waaronder ook hele unieke producten." Werk van haar eigen collectie verkoopt ze eveneens.
"Ik merk dat klanten dat heel leuk vinden, maar ik heb er eigenlijk te weinig tijd voor", vertelt de goudsmid.

Ze maakt veel juwelen in opdracht. "Dat vind ik het mooiste deel van mijn vak: goud of zilver waar emoties in zitten - bijvoorbeeld de gouden sieraden van je overleden ouders - omzetten in een ring, hanger of oorbel die je graag draagt."

Pepi Hoitinga nam de zaak over van Douwe van der Velde. "Zij wonen nog boven de winkel en Douwe kan, ook al is hij met pensioen, nog gebruik maken van een atelier." , zegt de onderneemster die in Nij Beets opgroeide.

Naast goudsmid is Pepi edelsteenzetter en handgraveur. "Dat zijn een paar mooie specialisaties die ik goed kan gebruiken bij het maken, vermaken of repareren van juwelen."

Goudsmidse Pepi | Hoofdstraat 72, Beetsterzwaag | 06-46343039 |
www.goudsmidsepepi.nl

Meer berichten