V.l.n.r. Griethus Steenstra, Boudewijn Steenstra, en de monteurs Mark Roseboom en Marwin Schoo. Op de foto ontbreekt Tamara Veenhuis, verantwoordelijk voor de website en administratie.
V.l.n.r. Griethus Steenstra, Boudewijn Steenstra, en de monteurs Mark Roseboom en Marwin Schoo. Op de foto ontbreekt Tamara Veenhuis, verantwoordelijk voor de website en administratie. (Foto: Actief Media)

Autocentrale Drachten: betrouwbare occasions, eerlijke prijzen

DRACHTEN - Autocentrale Drachten is al meer dan zestig jaar een begrip: "Sinds mijn vader in 1958 op het Moleneind ZZ zijn bedrijf vestigde", aldus Griethus Steenstra. Zoon Boudewijn en diens partner Tamara Veenhuis zwaaien tegenwoordig de scepter over het familiebedrijf dat in de loop der jaren behoorlijk is gegroeid. "Wij zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van occasions en hebben een garagebedrijf met vele vaste klanten."

Autocentrale Drachten richt zich wat betreft de autohandel op tweedehands auto's met weinig kilometers op de teller. Het aanbod is breed met auto's tussen de 4000 en 25.000 euro. "Zo kunnen we eigenlijk aan elke vraag voldoen", vertelt Boudewijn Steenstra. Internet geeft de handel vleugels. "Mensen komen hier meestal heel gericht voor die ene specifieke auto, want eigenlijk iedere autokoper zoekt tegenwoordig eerst online naar het vervoermiddel dat aan zijn eisen voldoet. Mensen kunnen ons ook een zoekopdracht geven. Dan zoeken wij voor hen op internet naar de auto die qua omvang, brandstofverbruik, conditie en budget ideaal is."

De helft van de klanten komt uit de Noordelijke provincies, de andere helft uit de rest van Nederland. "Friesland heeft een goede naam. Als mensen aan een Fries vragen of de auto in orde is, dan krijgen ze eerlijk antwoord." Die betrouwbaarheid is ook voor Autocentrale Drachten kenmerkend. "En daarnaast vinden we service en een goede garantieafwikkeling van groot belang," zegt Boudewijn. "De klant moet op ons kunnen rekenen," verduidelijkt vader Griethus, gepensioneerd maar nog wel actief met hand- en spandiensten.

De prettige benadering van mensen levert voor het garagebedrijf klanten op die soms ver buiten Drachten wonen. "Dan kopen ze hier een auto en willen ze dat wij die ook blijven onderhouden", vertelt Steenstra. De meeste klanten van het garagebedrijf wonen echter in de nabije omgeving. "Zeg in een straal van vijf kilometer. Omdat er rondom diverse grote werkgevers zitten, zijn er ook veel mensen die hun auto rondom hun werktijden bij Autocentrale Drachten brengen voor reparatie, onderhoud of APK-keuring. Dat is van oudsher zo gegroeid. Vroeger werkte een groot deel van de inwoners van Drachten bij Phillips. Het was in de tijd dat mensen meer geld om handen kregen en de auto voor steeds meer mensen binnen handbereik kwam", vertelt Griethus over de tijd van toen.

Hij weet nog hoe hij als jongetje van zeven met zijn ouders verhuisde van de boerderij in Grootegast naar het Moleneind in Drachten. "De gemeente wilde mijn vaders land kopen ten behoeve van een rondweg. Mijn vader zag dat als kans en bood zijn hele bedrijf aan zodat andere boeren konden blijven." Vader Bertus Steenstra had altijd al wat met techniek. "Hij had bijvoorbeeld als een der eersten een melkmachine en een trekker. Ten behoeve van het opkomende MKB ging hij nu bestelauto's verkopen; bijna niemand had nog een auto. Het was een vernieuwend product, waar veel toekomst in werd gezien."

Autocentrale Drachten | Moleneind ZZ 195 - 197, Drachten | 0512-512089 | Voor verkoop: 06-10569499 | www.autocentraledrachten.nl

Meer berichten