De winkel is al voor een groot deel leeggehaald. Het gehele plafond en de vloer moeten eruit gehaald worden.
De winkel is al voor een groot deel leeggehaald. Het gehele plafond en de vloer moeten eruit gehaald worden. (Foto: Actief Media)

Tijdelijke noodwinkel Expert Meijer in De Pleats

BURGUM - Donderdagochtend kregen Erik Meijer en Miriam Fellinger, de eigenaren van Expert Meijer, de schrik van hun leven. Medewerkers belden met de melding dat er brand was uitgebroken in de winkel. Niemand liep letsel op maar de schade is groot. Op 22 mei opent er daarom een noodwinkel in Restaurant 
De Pleats.

Door kortsluiting in een lamp ontstond er een felle plafondbrand, waardoor de winkel in een mum van tijd vol met rook stond. Vier medewerkers probeerden de brand te blussen met brandblussers, een vijfde belde de brandweer die snel ter plaatse was. Een medewerker die rook had ingeademd is in de ambulance onderzocht, maar bleek gelukkig geen letsel te hebben opgelopen.

Het ondernemersechtpaar prijst het adequate optreden van de medewerkers en de brandweer. "Het zijn echt helden." Ook bedanken ze iedereen voor het meeleven. "Het is hartverwarmend hoeveel steunbetuigingen en hulp wij hebben mogen ontvangen. Het geeft ons de energie om zo snel mogelijk een alternatieve locatie klaar te maken. De familie Duursma van De Pleats geeft ons onderdak en daar hopen we iedereen weer snel te kunnen ontvangen."

Volgens bedrijfsleider Menno Kats duurt het nog wel een tijdje voor de schade is hersteld. "Wij gaan uit van zes weken. De hele winkel moet leeg en het plafond en de vloer moeten eruit." Een geplande uitbreiding aan de achterkant van het pand loopt hierdoor grote vertraging op. "Zo'n vijftig meter van het magazijn willen wij bij de winkel trekken. Dit gaat nu veel langer duren."

Vanaf 22 mei heet het team van Expert Meijer iedereen van harte welkom in de noodwinkel in Restaurant De Pleats op Schoolstraat 82 in Burgum.

Meer berichten