Gelukkig uit elkaar is gevestigd in Drachten.
Gelukkig uit elkaar is gevestigd in Drachten. (Foto: Actief Media)

Scheiden in tijden van Corona

DRACHTEN - "Ons huwelijk was al niet veel bijzonders meer, maar nu we allebei thuis werken is het ons duidelijk geworden. We moeten ons allebei erg inhouden en dat kost veel energie. Ik word er moe van. We willen allebei scheiden, maar ik begreep dat de rechtbanken dicht zijn. Kunnen we dan wel scheiden?"

"Ja, dat kan. Al zijn er forse maatregelen getroffen door het Coronavirus, de scheidingsprocedures bij de rechtbank lopen gewoon door. Een groot deel van deze procedures wordt namelijk schriftelijk gevoerd. Een scheidingsprocedure via ons kantoor kan binnen enkele weken geregeld worden.

Het kan voorkomen dat jullie het echt niet meer volhouden om in één woning te verblijven. In dat geval kun je, bijvoorbeeld, besluiten dat één van jullie de woning alvast verlaat om hierover op een later moment een definitieve beslissing te nemen. Je houdt dan wel recht op de hypotheekrenteaftrek en je kunt alvast de belastingkortingen aanvragen waar je recht op hebt als je alleenstaande ouder bent geworden.

Het geeft vaak rust als deze moeilijke beslissing is genomen. Dit geldt niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor de kinderen. Vooral als er grote spanningen zijn in het gezin. Deze spanningen zijn niet te voorkomen als iedereen thuis moet blijven en er daarnaast ook nog van alles van je wordt verwacht zoals thuiswerken en begeleiden bij het schoolwerk.

Een scheiding (of een voorlopige proefscheiding) is geheel online te regelen, via een vrijblijvende telefonische afspraak, mail of videobellen kunnen wij de mogelijkheden met je doornemen. De kosten van een volledig scheidingstraject zijn voor iedereen betaalbaar, dit begint bij € 97 per persoon."

Op www.gelukkiguitelkaar.nl kun je een vrijblijvende prijsopgave aanvragen. Wil je liever eerst telefonisch informatie? Dat kan via 0512 -820 217 (tot 21.30 uur).

Meer berichten