Michiel Witteveen bij de skatebaan in het Slingepark in Drachten. De verroeste 'half pipe' stond rechts achter; die is vorige week verwijderd. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-app.
Michiel Witteveen bij de skatebaan in het Slingepark in Drachten. De verroeste 'half pipe' stond rechts achter; die is vorige week verwijderd. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-app. Foto: Actief Media

Skaters Slingepark willen graag uitbreiding baan

Algemeen


DRACHTEN - Er lijkt 'beweging' te komen in de kwestie van de renovatie en uitbreiding van de skatebaan in het Slingepark in Drachten. Wethouder Piet de Ruiter heeft maandag een gesprek gehad met Michiel Witteveen. Die sprak namens de skaters. De Ruiter heeft beloofd binnenkort een voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen.

Volgens de wethouder zijn de geraamde kosten niet meer het eerder genoemde bedrag van 150.000, maar 180.000 euro. Het is aan de raad om dit bedrag al dan niet beschikbaar te stellen. De skatebaan in het Slingepark is volgens de gebruikers al zeven jaar toe aan renovatie en uitbreiding. In 2018 hebben ze hier via een burgerinitiatief een concreet plan voor ingediend bij de eigenaar, de gemeente Smallingerland. Na het opvragen van offertes bleek dat dit minimaal 150.000 euro zou kosten. Daarna bleef het ruim twee jaar stil.

Vorige week heeft D66-raadslid Roy Posrtma, mede namens de fractie van de ELP, in de gemeenteraad bij b. en w. aangedrongen op concrete actie. In februari 2018 heeft de raad een eensluidend besluit genomen, dat het college van b. en w. ermee aan de slag moest gaan. Wethouder Piet de Ruiter (GL/FNP) erkende vorig week dat er de afgelopen twee jaar op bestuurlijk niveau weinig aan het onderwerp gedaan is, onder andere door diverse wisselingen van wethouders. "Dit heeft te lang geduurd. Daar bied ik mijn excuses voor aan", zei De Ruiter. Hij komt binnenkort met een procedurevoorstel richting gemeenteraad.

De ongeveer dertig jaar oude 'half pipe', door sommige skaters ook wel 'de kaasschaaf' genoemd vanwege een scherpe rand, is vorige week woensdag door de gemeente verwijderd. Inmiddels concludeert het college dat de 'half pipe' dusdanig verroest is, dat renovatie geen zin meer heeft. In overleg met 'de skaters' wordt er mogelijk een nieuwe 'half pipe' geplaatst. Dit verklaart mede de extra kosten.

Maar de skaters willen ook renovatie van de huidige onderdelen en uitbreiding aan de noordkant daarvan, met hindernissen waarop beginnende skaters makkelijker het skaten kunnen leren, zegt Michiel Witteveen.

Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 19 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 19 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen gisteren
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen gisteren
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17