Online kerkdiensten steeds meer bezocht, ook bij Witte kerkje in Boelenslaan

BOELENSLAAN - Al enkele maanden kunnen de zondagse kerkdiensten niet gehouden worden. Ook de deuren van het ‘witte kerkje’ aan de Boelenswei in Boelenslaan blijven tot nu toe gesloten. Heel veel kerken hebben daarom gezocht naar de mogelijkheden die er wel zijn.

De kerkdiensten zijn digitaal via internet te volgen. Zo is er toch via een ingesproken schriftlezing en verkondiging, en met liederen uit opnames van eerdere diensten of te downloaden via de EO, wekelijks een vorm van samenzijn. Sommigen kerken kiezen voor een video uitzending via Youtube, anderen, zoals het witte kerkje, bieden audiodiensten aan die te volgen zijn via een link op de site van de kerkelijke gemeente. Voor wie daarin geïnteresseerd is en de diensten wil volgen dit kan op www.vgkn-boelenslaan.nl, onder Preken. Er is een grote behoefte aan, zo blijkt uit metingen van het kerkbezoek op internet. Mensen zoeken in deze onzekere, bedreigende tijd naar antwoorden op hun levensvragen. Misschien heeft men er ook wat meer tijd voor, nu we noodgedwongen veel meer thuis zitten. Wanneer er binnenkort wel de mogelijkheid is om in de kerk samen te komen zullen er strenge voorschriften zijn, zo is nu wel duidelijk.

Een extra uitzending is er op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag. Op die dag waren al sinds jaren de deuren van het kerkje gesloten vanwege het Strandheem festival. Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag waren er dan diensten en samenkomsten en allerlei activiteiten voor jong en oud die door duizenden ook niet trouwe kerkgangers en mensen uit de wijde omgeving werden bezocht. Dit alles gaat dit jaar vanwege Corona niet door. Daarom juist ook op die dag en de zondag daarna kerkdiensten via de site.

Meer berichten