Johan (links) en Pieter Kooistra van Kooistra Wonen & Slapen in Damwâld bieden een breed assortiment meubelen en bedden.
Johan (links) en Pieter Kooistra van Kooistra Wonen & Slapen in Damwâld bieden een breed assortiment meubelen en bedden. (Foto: Actief Media)

Kooistra Wonen & Slapen Damwâld: 70 jaar maar heel modern

DAMWALD - Dit jaar bestaat Kooistra Wonen & Slapen in Damwâld precies 70 jaar. "Een prachtige mijlpaal, waar wij na corona zeker meer aandacht aan gaan besteden", zegt Pieter Kooistra. Samen met zijn broer Johan nam hij in 2009 de zaak over van zijn vader. Johan Kooistra: "Mijn vader heeft de zaak overgenomen van zíjn vader. We zijn dus een echt familiebedrijf, dat altijd met de tijd is meegegaan."

Pake Pieter begon in 1950 de onderneming, eerst samen met zijn broer. "Ze verkochten kleding, kinderwagens en huisraad. De winkel werd bekend onder de naam Kooistra's Warenhuis." Later, onder leiding van zoon Hans Kooistra, verschoof het accent richting de verkoop van meubilair en de bedrijfsnaam veranderde mee: eerst werd het Kooistra's Woninginrichting en later Kooistra's Meubilering. Pieter: "Wij veranderden de naam een aantal jaren geleden in Kooistra Wonen & Slapen, omdat dit nu beter past."

Johan en Pieter verschillen tien jaar in leeftijd, maar beiden kwamen als 18/20-jarige in het bedrijf werken. "En daarvoor deden we hand- en spandiensten, zoals helpen bij de bezorging." Groot voordeel van een familiebedrijf is de expertise en continuïteit die wordt opgebouwd", zegt Johan."Dat maakt dat wij veel materiaal- en productkennis hebben en zeer zorgvuldig werken."

Kenmerkend voor Kooistra Wonen & Slapen is de eigenheid in het assortiment. "Hedendaags, maar niet dat superstrakke. Dat past niet bij ons. Bij ons zie je veel stof, leer, hout en mooie kleuren".

Het assortiment is zeer compleet: zithoeken, eethoeken, losse relaxfauteuils, bedden, kasten en kledingkasten worden getoond in gezellige opstellingen. Daarnaast is er ook een enorm keuze in vloeren (tapijt, vinyl, pvc en laminaat), binnenzonwering (overgordijnen, vitrage, plissés, jaloezieën) en buitenzonwering (screens, knikarmschermen en markiezen).
Kooistra Wonen & Slapen heeft 3300 vierkante meter beschikbare winkelruimte en kan daardoor veel laten zien. "Tegenwoordig stellen we onze meubelen veel ruimer op. Hierdoor is onze winkel overzichtelijker geworden en een betere beleving voor de klant."
Vroeger viel er weinig te kiezen, maar tegenwoordig wil men keus. Dat hebben ze bij Kooistra. Zo kunnen banken, stoelen of het bed geheel naar wens worden samengesteld."

"Iedere bestelling wordt, keurig volgens afspraak, bij u thuis afgeleverd. Uiteraard vertrekken we niet voordat alles gemonteerd, gelegd en opgehangen is. Als klant heeft u daar geen omkijken naar."

Kooistra Wonen & Slapen | Haadwei 57, Damwâld | 0511-421781 | www.kooistra.nl | Geopend van maandagmiddag tot en met zaterdag. Vrijdag koopavond.

Meer berichten