Website Bezorgen in Drachten krijgt eigen bezorgauto

Algemeen

DRACHTEN - Samen de schouders eronder. Elkaar helpen en ondersteunen. Saamhorigheid creëren. In deze ongewone tijden is dat waar het om gaat. Ook de leden van winkeliersvereniging HA&IE in Drachten hebben de hoofden bij elkaar gestoken. Samen met het lokale internetbedrijf Multiplus Online, partner van NDC Mediagroep, tuigden ze het online platform Bezorgen in Drachten op.

Drachtsters kunnen hier de websites en webshops van meer dan vijftig deelnemende winkels bezoeken en vervolgens hun bestellingen plaatsen. Om het project nog meer kracht bij te zetten, zorgde Autoland Van den Brug voor een eigen bezorgauto. Afgelopen zaterdagmorgen overhandigde voorzitter Douwe Blom van winkeliersvereniging HA&IE de sleutel symbolisch en op gepaste afstand aan burgemeester Jan Rijpstra. Ook voetbaltrainer Henk de Jong was aanwezig als betrokken Drachtster.

“Een heel goed initiatief is het. Het is een steuntje in de rug voor onze lokale ondernemers. Het zal niemand ontgaan zijn dat die het momenteel moeilijk hebben. Ik koop lokaal, jij ook? Dat is het credo dat ik als burgemeester hoog in het vaandel heb. Dit initiatief zet de winkeliers van Drachten gezamenlijk op de kaart. Maar daarnaast hopen ze natuurlijk op veel bestellingen. Het zou me niet verbazen als dit initiatief nog langdurig zal blijven bestaan, als het goed bevalt”, aldus de enthousiaste burgemeester. Zelf klimt hij binnenkort ook als vrijwilliger achter het stuur. Samen met wethouder Robert Bakker zal hij de bestellingen bij de mensen langsbrengen.

“Ja, dat is wel de manier waarop Bezorgen in Drachten gaat werken; met vrijwilligers die bestellingen in een straal van tien kilometer rondom het centrum van Drachten bezorgen”, vertelt Douwe Blom van HA&IE.

“We hopen dat mensen massaal gaan bestellen, want onze ondernemers staan zwaar onder druk. We willen echter benadrukken dat het merendeel van de winkels gewoon open is. Ze zijn allemaal conform de afspraken met het RIVM ingericht, dus ook in onze fysieke winkels blijven de mensen van harte welkom.” In deze tijden van ‘thuis blijven’ is het fijn om je bestelling aan de deur bezorgd te krijgen. En wie weet zit trainer Henk de Jong dan wel achter het stuur. Ondanks de teleurstellende berichten die hij afgelopen vrijdag te verwerken kreeg, is hij zaterdagmorgen aanwezig bij de officiële ingebruikneming van de bestelauto. “Binnenkort rijd ik een dagje als vrijwilliger langs de mensen die bestellingen hebben geplaatst.”

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 9 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 9 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 10 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 10 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 11 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 12 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 14 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 15 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 16 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34