Aaf Haastrecht uit Buitenpost is zeer geraakt door de kaartjes die zij ontving van buurtkinderen. "Ik krijg er steeds weer tranen van in mij ogen". Scan de foto en zie in het filmpje hoe haar andere buurkinderen Hidde en Jesse ook aan het tekenen zijn voor anderen.
Aaf Haastrecht uit Buitenpost is zeer geraakt door de kaartjes die zij ontving van buurtkinderen. "Ik krijg er steeds weer tranen van in mij ogen". Scan de foto en zie in het filmpje hoe haar andere buurkinderen Hidde en Jesse ook aan het tekenen zijn voor anderen. (Foto: Actief Media)

"Tranen in mijn ogen van die kaartjes. Zo lief!"

BUITENPOST - Ze kan om gezondheidsredenen en het coronavirus de deur niet uit en toch blijkt het leven verrassingen in petto te hebben. Steeds opnieuw krijgt Aaf Haastrecht/Haring tranen in haar ogen als ze de tekeningen ziet die ze van kinderen uit de buurt kreeg. "Ik weet niet wie het zijn, maar wat raakt mij dit positief", zegt de 66-jarige Buitenpostse.


Op haar beurt bedacht Aaf Haastrecht een creatieve manier om te bedanken: een A4-tje met de tekst 'Bedankt Elske', en 'Bedankt Jelte' zette ze naast de kaartjes in de vensterbank. "Dit is zo mooi, dat kinderen zoiets doen. Kaartjes als je even nergens naar toe kunt, zijn een groots gebaar."

Jelte en Elske zijn niet de enige kinderen die aan het tekenen zijn. Veel ouders genieten van hun kroost, gemotiveerd tekenend aan de keukentafel. Aaf haar buurtkinderen Hidde en Jesse Kempenaar bijvoorbeeld, zie het filmpje. Zij tekenen voor buurvrouw Klari.

Zwerfafvalproject online

Kinderen zetten zich in voor hun medemens. Andersom zijn er ook mensen die zich inzetten voor kinderen. De organisatoren van de Himmelwike bijvoorbeeld. Door de coronacrisis gaan alle Himmelwikes dit jaar niet door.

Als alternatief geeft Omrin het jaarlijkse zwerfafvalproject, met meer dan 8000 leerlingen van 100 scholen in zeven Friese gemeenten, online een vervolg. Met onder meer een zwerfafvalchallenge, afvalquiz, chat en bouw- en kleurplaat biedt Omrin op de website www.himmelwike.nl urenlang vertier voor basisschoolkinderen. En er valt ook nog iets te winnen.

www.moswegwijzers.nl

Ook Maatschappelijke Onderneming Smallingerland stelde zichzelf de vraag: “Hoe kunnen we er zo goed mogelijk zijn voor de inwoners van Smallingerland nu fysiek contact nagenoeg onmogelijk is?” www.moswegwijzers.nl geeft nu op een zo laagdrempelig mogelijke manier overzicht, contact en hulp. Op de site kan iedereen terecht met vragen, ideeën en zorgen. 24 uur per dag via mail en van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur via de chat of het telefoonnummer 0512 - 334112.

Meer berichten