De nieuwe Actief Webshop is een web-platform waar regionale ondernemers hun producten zonder een eigen webshop online kunnen verkopen en afrekenen.
De nieuwe Actief Webshop is een web-platform waar regionale ondernemers hun producten zonder een eigen webshop online kunnen verkopen en afrekenen. Foto: Actief Media

Actief Webshop voor de regionale ondernemers

Algemeen

‘U koopt uw producten en diensten toch ook bij de regionale ondernemer?’

BURGUM – De coronacrisis gaat aan niemand voorbij. Het belangrijkste is vanzelfsprekend de gezondheid van iedereen. Daarnaast speelt bij veel ondernemers de zorg voor de continuïteit van hun bedrijf en de zorg voor hun medewerkers. Ook Actief Media heeft veel last van deze crisis. Waar sommige kranten niet meer uitkomen of in een zeer beperkte oplage verschijnen, voelen wij de verantwoordelijkheid om de regio huis-aan-huis te blijven informeren en bedrijven, organisaties en ontplooide activiteiten een platform te blijven bieden.

Wij zien in de huidige ‘coronacrisis’ niet alleen een bedreiging, maar ook een mogelijkheid en noodzakelijkheid om te innoveren. Steeds meer mensen kiezen, ten behoeve van hun gezondheid, veiligheid en gemak, voor aanschaffen en laten bezorgen van goederen en diensten.

Vandaar dat wij een ‘drietrapsraket’ zo snel mogelijk lanceren: een reclamecampagne voor het met elkaar verbinden van ondernemers in de regio, het onderstrepen van het belang van Weekblad Actief als sterk met de regio verbonden medium en een nieuwe Actief Webshop, speciaal voor ondernemers in deze regio (de regio van Weekblad Actief).

Door de samenwerking binnen de regio worden de ondernemers samen minder kwetsbaar voor de concurrentie van wereldconcerns, is onze opinie. Ook voor de lange termijn blijft dit van belang. Nu de ‘coronacrisis’ toeslaat, is dit een belangrijke tijd om die onderlinge samenwerking te onderstrepen. Wij moeten als ondernemers in de regio samen sterk staan.

Het soort bedrijven waar op wordt ‘gemikt’? Ondernemers in de regio. Dat mogen ook franchise-bedrijven zijn. De reguliere vestigingen van landelijke ketens vallen er buiten. Die volgen toch hun eigen marketingstrategie. En of de ondernemers die meedoen wel of niet een eigen webshop hebben, dat maakt niet uit. Zij kunnen ook hun eigen, bestaande webshop aan die van ons koppelen.

Regionale ondernemers kunnen drie (top-)producten of diensten de eerste twee maanden gratis aanbieden in de Actief Webshop. In de tussentijd kunnen we dan afspraken maken over een redelijke commissie voor de reclame. Nogmaals, het gaat er om elkaar als ondernemers in de regio te versterken. 

Samenwerking binnen de regio, ook van ondernemers onderling, is van groot belang. Dat hebben economen en de regionale overheden zoals gemeenten en de provincie Fryslân, meermaals benadrukt. Wij proberen hier wat aan te doen, door middel van de genoemde reclamecampagne, met behulp van Weekblad Actief én met de nieuwe Actief Webshop.

Actief Webshop

Veel regionale ondernemers hebben nog geen werkende webshop.

De nieuwe Actief Webshop is bedoeld om binnen de regio van Weekblad Actief een web-platform tot stand te brengen waarbij regionale ondernemers hun producten zonder een eigen webshop online kunnen verkopen en afrekenen. Door samenwerking met een ervaren regionaal bezorgbedrijf kan ook levering met korte rijafstanden gerealiseerd worden. Wij ondersteunen de bedrijven in de regio al met mediacampagnes, zowel online en via social media als in het Weekblad Actief. Door daar de nieuwe Actief Webshop aan toe te voegen breiden we onze diensten nog verder uit.

Hiermee biedt Actief Media, door de samenwerking binnen de regio, een alternatief voor de nationale en buitenlandse webshops zoals Bol, Coolblue en Amazon. Laat ons elkaar versterken. Dat is in deze crisistijd van extra groot belang. Vandaar ons motto: ‘U koopt uw producten en diensten toch ook bij de regionale ondernemer?’

De nieuwe webshop gaat deze week of uiterlijk begin volgende week de lucht in en de lancering zal aangekondigd worden via www.actiefonline.nl en Facebook.

De nieuwe webshop moet als het ware als een sneeuwbal gaan rollen, waarna deze als vanzelf groter wordt. Ons streven is om zoveel mogelijk ondernemers in de regio mee te krijgen. Ook voor deze nieuwe tak geldt onze missie: ‘Wij maken je zichtbaar!’

Er zijn al een aantal ondernemers die hun producten of diensten willen aanbieden via de Actief Webshop en daar voegen we nog graag een groot aantal ondernemers aan toe.

Ook participeren op dit platform? Bel Jan Auke Steegstra voor meer informatie: 06 - 38 40 22 10 of app naar dit nummer. Een e-mail sturen mag ook: j.a.steegstra@actiefmedia.nl.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 5 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 5 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 6 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 7 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 8 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen gisteren
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen gisteren
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen gisteren
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00