KEaRN Welzijn steekt met HARTJES-actie iedereen een hart onder de riem

Algemeen

Burgum - Locaties van zorginstanties, huisartsen, supermarkten, scholen en hulp-,  vervoers- en gemeentediensten in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn dit weekend door medewerkers van KEaRN en jongeren van ’t Stationnetje voorzien van harten. Dit om iedereen die daar werkt een hart onder de riem te steken (natuurlijk rekening houdend met de voorschriften van het RIVM). 

Heeft u ze al gezien? De harten met #bedankt? Met deze HARTJES-actie wil KEaRN Welzijn iedereen die zich tijdens deze bizarre tijd inzet en doorwerkt een hart onder de riem steken. Of het nu gaat om de zorg, het onderwijs, supermarkten, gemeentereiniging of vervoer: deze mensen werken door voor alle inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. “Natuurlijk werken deze mensen altijd hard, maar juist nu vinden we het belangrijk onze waardering te laten blijken en ze een hart onder de riem te steken,’ legt Theo van der Veen van KEaRN Welzijn uit. “Het was helaas onmogelijk om overal harten te plaatsen. Zo doen bijvoorbeeld (bus)chauffeurs ook hun werk, maar kunnen we niet op iedere bus een hart plaatsen. Dus ook al kunnen we niet overal fysiek een hart plaatsen, we willen echt iedereen een hart onder de riem steken!”

Met de HARTJES-actie wil KEaRN niet alleen deze harde werkers een hart onder de riem steken, maar ook de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Ook willen ze laten zien dat je met een klein gebaar al iets kunt betekenen voor een ander. Theo: “Natuurlijk verwachten we niet dat mensen net als wij harten gaan aanbrengen, maar een telefoontje naar iemand kan al heel veel doen. Ook het belang van rekening houden met een ander, bijvoorbeeld door niet te gaan hamsteren, willen we nogmaals benadrukken.” Dat mensen naar elkaar omzien, blijkt al uit de vele acties en initiatieven. De komende weken probeert KEaRN het overzicht te bewaren in alle hartverwarmende initiatieven die worden opgezet. Soms groot en landelijk, soms klein en lokaal. Alles doet ertoe! De website www.kearn.nl/corona is het verzamelpunt voor alles wat er in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gebeurt. “Iedereen kan wat voor een ander doen. Het begint al bij de buren. Wanneer je het iets groter aanpakt, dan willen we dit graag weten zodat we het op de website kunnen plaatsen.”

Als u wilt weten wat er bij u in de buurt georganiseerd wordt, dan kunt u een kijkje nemen op de website. Heeft u zelf een initiatief? Dan kun u deze aanmelden via info@kearn.nl . Natuurlijk kunt u met al uw vragen ook terecht bij de medewerkers van KEaRN door te bellen naar het algemene telefoonnummer: 0511–465200 (tussen 9.30 en 12.00 uur) of door rechtstreeks contact op te nemen. De medewerkers zijn tijdens hun reguliere werktijden bereikbaar. De contactinformatie vindt u op www.kearn.nl/welzijnswerk/teams.

De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 17 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 17 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 18 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 19 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 19 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 20 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 21 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 22 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 23 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen gisteren
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen gisteren