Set 'm op succesvol bij turnen en acrogym

Algemeen

DOKKUM - Zaterdag 18 januari deden verschillende clubs uit Noordoost Friesland mee aan de plaatsingswedstrijd turnen in groep 3. Hier doen kinderen mee in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, ieder op haar eigen niveau.

In de eerste ronde waren vier meiden van Set'm op uit Augustinusga in de categorie pupil 1 D4 aan de beurt. Helaas wist niet iedereen foutloos te turnen, maar Miriam Woudstra wist toch een eerste plaats te behalen. Ze is net terug van een blessure, waardoor het een extra knappe prestatie is. Lotte Werkhoven wist wél de hoogste score op de sprong te behalen.

In de tweede ronde was Kaylee van Dijk aan de beurt. Gelukkig kon ze starten bij de sprong, waar je even lekker alles eruit kan springen. De zenuwen waren nog niet helemaal weg, maar bij de brug turnde ze een keurige oefening. Bij de lange mat ging de handstanddoorrol niet helemaal goed en op de balk had ze een val. Toch wist Kaylee nog zesde te worden.

Ronde 3 was het wachten waard! Marike Zuidersma, pupil 1 D2, turnde een perfecte wedstrijd. Ze keek enorm op tegen de koprol op de balk, maar toen die was gelukt straalde ze en turnde ze bij de andere toestellen ook de sterren van de hemel. Er zat een heel goede tegenstander in het groepje, dus er was wel een redelijke spanning voelbaar tijdens de wedstrijd. Toen haar tegenstander op de tweede plaats kwam was het even onzeker, maar op de hoogste trede mocht dan tóch Marike plaatsnemen, ze won dan ook een gouden medaille.

Voor deze meiden komt er nog een tweede plaatsingswedstrijd waar ze nogmaals de oefeningen moeten laten zien om kans te maken op een ticket voor het Fries kampioenschap

Mooie resultaten voor Set 'm op in de C-lijn acro

Afgelopen zaterdag waren de eerste plaatsingswedstrijden acro C-lijn in Ter Apel. In totaal zijn er drie wedstrijden om je te plaatsen voor de landelijke halve finales. Eerst mochten Kirsten van den Berg en Fenna de Vries beginnen met hun balansoefening. Het ging heel goed, alleen was het jammer dat ze een tijdsfout kregen van 0,6 punt.  De tempo/oefening ging hun wat beter af en ze scoorden hierop dan ook ruim 1,5 punt hoger. Ondanks dat Fenna de Vries vorig jaar nog uitkwam in de instap (dit is drie niveaus lager) is dit een team met veel potentie. Mogelijk gaan ze in de komende twee wedstrijden de limiet wel halen.

's Middags was het de beurt aan Jannie de Beer, Sanne van den Berg en Maxime Feenstra. Deze dames draaiden twee prachtige oefeningen. Er zijn alleen nog een paar verbeterpuntjes bij de tempo-oefening. Met hun balansoefening deden ze mee met de top en werden dan ook beloond met 23.650 punten. De limiet voor de halve finale is al ruimschoots binnen.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 11 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 12 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 13 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21