Ondernemer Jacob Wijnia.
Ondernemer Jacob Wijnia. Foto: Actief Media

De mooiste kleding en veel gezelligheid in 'De Húskeamer' bij Man of the World

Algemeen


LEEUWARDEN - Het creëren van een thuisgevoel, daar draait het om bij herenmodezaak Man of the World. Ondernemer Jacob Wijnia opende daarom 'De Húskeamer', een gezellige ruimte in de winkel, waar klanten inspiratie op kunnen doen, kleding kunnen passen of even gezellig kunnen bijkletsen.

Wie voorheen bij Man of the World naar de kelderverdieping ging, kwam op een formele afdeling terecht. "Hier hingen altijd de pakken", zegt Jacob. Hij merkte dat klanten soms toch een lichte drempelvrees ervoeren om naar beneden te stappen. Dit terwijl het een heel gezellige ruimte kon worden. "Wij hebben daarom de formele kleding naar boven verhuisd en besloten de kelder om te toveren in De Húskeamer."

De strakke kast met keurig opgevouwen shirts maakte plaats voor een vintage kast met een platenspeler en boeken over mode en stijl. Muzikale klanten kunnen plaatsnemen achter de antieke piano. De rekken met pakken hebben plaatsgemaakt voor casual kleding van mooie merken als Dstrezzed, BoB en AT.P.CO. Jacob ontdekte deze laatste twee pareltjes in Barcelona. "Toevallig zag ik in een modezaak kleding van deze prachtige Italiaanse merken. Ik was direct onder de indruk en heb in Nederland contact gezocht met de distributeurs, nu ligt het hier in de winkel." Jacob vindt vernieuwing belangrijk. Dit is terug te zien in het assortiment, maar ook aan de evenementen in de winkel. Zo deed onlangs het kledingmerk Vanguard de winkel aan met The Roadshow, een evenement dat draait om spijkerbroeken en motoren. Op zaterdagen is er regelmatig een coupeuse in de winkel om ter plekke kleding te vermaken, of een barbier om klanten te scheren en te knippen.

Onmisbaar bij het creëren van het thuisgevoel is de persoonlijke benadering van Jacob en zijn team. Waar winkelen over het algemeen niet de grootste hobby is van veel mannen, stappen veel klanten graag even binnen bij Man of the World, om te kijken of er nog wat nieuws is binnengekomen of om even bij te praten. "Veel klanten kennen wij inmiddels goed. Dat maakt het winkelen wel zo plezierig omdat wij precies weten welke maten de klant heeft en wat zijn smaak is. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een goed gevoel weer naar buiten gaan."

Wil je inspiratie opdoen in De Húskeamer? Bezoek dan Man of the World op Nieuwestad 73 in Leeuwarden. Jacob, Hannie, Simone en Ingrid vertellen je graag over de nieuwste trends.

www.manoftheworld.nl | facebook.com/moaistekleanfandewrold | 058 212 0444

De Húskeamer.
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 16 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 17 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 18 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 19 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 20 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 21 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 23 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen gisteren
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen gisteren
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30