Drachtster Boys slaat slag in de tweede helft: 4-1

Algemeen

DRACHTEN - Drachtster Boys toonde na een serie mindere resultaten zaterdag tekenen van herstel. Broekster Boys werd in alle linies overlopen en slikte een 4-1 nederlaag. Dat de ploeg uit Damwâld in de tweede helft een rode kaart incasseerde en met tien man verder moest, werkte alleen maar in het voordeel van de superieure Drachtsters.

Door Jelle Jeensma

Interim-coach Uilke Damstra van Drachtster Boys blikte tevreden terug op de winst van Drachtster Boys, dat in de competitie tot nu toe teleurstelt en zichzelf nog steeds terugvindt in de onderste regionen van de eerste klasse. "We staan veel te laag op de ranglijst. Dit is een goede spelersgroep, maar de mentale kracht ontbreekt te vaak", analyseerde Damstra, die ook in het filmpje aan het woord komt. Hij verving Luitzen Nijboer, die dit seizoen de op non-actief gestelde trainer Hans van der Ploeg tijdelijk opvolgt. Tussen Van der Ploeg en de spelersgroep ontbrak 'de chemie', een veel gebezigd voetbalcliché. Volgend seizoen is Ommar Jager de nieuwe hoofdtrainer.

Drachtster Boys heeft van de wedstrijd tegen Broekster Boys ongetwijfeld nieuwe energie gekregen. De ploeg speelde in een hoog tempo, met veel beweging en variatie en snelle combinaties. Dit Drachtster Boys hoort thuis in de top van de ranglijst in de eerste klasse, maar er zal de komende tijd opnieuw zelfvertrouwen moeten worden getankt. Het kampioenschap is uit zicht, maar misschien zit er nog een periodetitel in. De uitblinkers Saïd Hassan en Robin Zuidema namen de ploeg bij de hand. Centrum-
aanvaller Rob Schokker had zichzelf gereset en oogde messcherp. Hij stond steeds op de goede plek, wat drie doelpunten opleverde. Dat Broekster Boys in de eerste helft niet op een achterstand kwam, was te danken aan keeper Sybren Terlouw, die niet te passeren was. De goalie zag de ene aanval na de andere op zich afkomen, maar Broekster Boys haalde de rust met 0-0. Aanvallend was Broekster Boys machteloos. Delachance Sabuni viel bij Broekster Boys op met zijn passes, maar ook hij kwam niet in scoringspositie.

Vlak na rust lette de verdediging van Drachtster Boys even niet op en kwam Broekster Boys tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Hedgar Hoekstra rondde koppend een voorzet van Vincent Hoekstra af. De illusie van Broekster Boys dat een stunt in de maak was, werd een minuut later al verstoord. Rob Schokker maakte na een vrije trap gelijk. De kansen voor Broekster Boys slonken na de rode kaart van Hedzer Prins. Het was eenrichtingsverkeer voor Drachtster Boys, dat veel kansen kreeg. Schokker was opnieuw de doelpuntenmaker: 2-1. De 3-1 leek in de maak, maar Niels Westerlaan kopte de bal uit de doelmond. Dat was uitstel van executie. Eerst scoorde Robin Zuidema uit een onmogelijke hoek schitterend 3-1 en daarna maakte Schokker zijn derde goal. Een puntgave voorzet van Said Hassan werd door Schokker afgerond: 4-1.

Trainer Patrick Zwart van Broekster Boys berustte in de nederlaag. "Drachtster Boys heeft meer voetballend vermogen, maar de rode kaart gaf de doorslag. We hebben een smalle selectie en moeten binnenkort ook nog Riemer Doornbos missen, hij gaat op wereldreis." Uilke Damstra, hoofd opleidingen bovenbouw bij Drachtster Boys, weet dat Drachtster Boys zich altijd weer opricht. "De club investeert veel in de jeugd, die teams spelen op hoog niveau. Als we voor bepaalde posities kwaliteit tekort komen, kunnen die door spelers van buitenaf worden ingevuld. Kwaliteit is leidend."

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 7 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 8 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 9 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 10 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 10 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 11 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 12 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21