"Wij zijn betrouwbaar en leveren wat we beloven"

Algemeen Zakelijk

Koston Noord: isoleren met een Friese mentaliteit

ZWEINS - In een mooi pand aan de Rijksstraatweg in Zweins tussen Dronrijk en Franeker is Koston Noord gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in spouw-, vloer- en dakisolatie. "We zijn een no-nonsens-bedrijf (niet lullen maar poetsen) en trots op onze Friese mentaliteit", zegt directeur/eigenaar Aant Buisman. Kenmerkend voor die Friese mentaliteit zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid.

Woningisolatie sinds 1976

Isoleren van huizen wordt alleen maar belangrijker. "Voor het milieu, voor je portemonnee en om te voldoen aan de overheidseisen", somt Aant Buisman als redenen op. Bijna zeven jaar geleden sloot hij zich aan bij Koston Nederland.

"Een betrouwbare partij die nog geen compagnon in het Noorden had. Koston Nederland isoleert al woningen sinds 1976. Een bedrijf met een enorme know-how en hoge kwaliteitseisen. Sinds begin 2019 heb ik het bedrijf overgenomen en opereren we honderd procent zelfstandig."

"We zijn trots op onze Friese mentaliteit"

Door zelf al ruim 20 jaar werkzaam te zijn in de bouwsector, heeft Aant Buisman een groot netwerk opgebouwd. "Wij werken veel samen met bouwbedrijven als Dijkstra Draisma, Jorritsma, Wits Drachten, Talen Makkum en Lont, maar voeren bijvoorbeeld ook geregeld klussen uit voor bouwbedrijf Swart in Eastermar. We isoleren huizen voor woningbouwverenigingen in onder andere de gemeenten Noardeast-Fryslân, Smallingerland en Leeuwarden."

Voor de zakelijke én voor de particuliere markt
Naast de zakelijke markt bedient Koston Noord de particuliere markt. "Men kan van ons eerlijk advies verwachten. We doen wat we beloven."

"Een goed resultaat is voor ons essentieel"

"Wij staan garant voor een zorgvuldige opname van de situatie bij een klant thuis. Geen huis is gelijk, geen oplossing standaard. We komen dus altijd zelf kijken. Hoe ziet de woning er uit? Wat is er al geïsoleerd? Welke mogelijkheden zijn er? Met een spouwkijker controleren we of de muren geschikt zijn om te isoleren. Ook kunnen we - indien nodig - met infraroodcamera's warmtelekken opsporen."
Koston Noord werkt veelal met de hoogwaardige Termoparels® van Termokomfort en het milieuvriendelijke cellulose. "Maar als andere vormen van isolatie beter geschikt zijn, zal ik dat adviseren. Een goed resultaat is voor ons essentieel", zegt Aant Buisman. "We moeten het in onze branche hebben van referenties en mond-tot-mondreclame."

"De spouwmuur isoleren kan 30 procent rendement opleveren"

Investeren in isolatie is vandaag de dag financieel aantrekkelijk. "Spouwmuurisolatie met Termoparels® kan soms wel een rendement van dertig procent opleveren. Dat is meer dan je van de bank krijgt voor je spaargeld."

Vier teams bij Koston Noord

Vier teams van twee mannen zijn dagelijks op stap om de isolatiewerkzaamheden voor Koston Noord uit te voeren. "Ons werkgebied ligt voornamelijk in de regio Friesland en Groningen, maar we werken ook wel eens in andere (noordelijke) provincies".

Lijm is essentieel

Zowel vloerisolatie, dakisolatie als spouwmuurisolatie is bij de isoleerders van Koston Noord in goede handen. "Wij zullen bijvoorbeeld nooit bezuinigen op bindmiddel", zegt Aant Buisman.

"Wat heb je eraan als het isolatiemateriaal een jaar later blijkt te zijn ingezakt of los onderin de spouw ligt? Het isoleren kost bij zo'n prijsvechter misschien twee kwartjes per vierkante meter minder, maar wij kiezen liever voor kwaliteit. Met ruim 40 jaar ervaring weten wij inmiddels welke mengverhouding tussen lijm en parels het beste resultaat geeft!"

"Wij bezuinigen nooit op bindmiddel"

Milieuvriendelijk cellulose

Waar isoleren milieuvriendelijk kan, zal Koston Noord dat niet nalaten. "Cellulose bijvoorbeeld is gemaakt van gerecycled krantenpapier. Prachtig materiaal om van binnenuit een dak te isoleren. We passen het veel toe bij nieuwbouwprojecten, maar het is soms ook geschikt bij woningrenovatie- projecten."

Hoge isolatiewaarde met Eps

In een kruipruimte wordt veelal geïsoleerd met Eps-parels. Voordeel hiervan is dat de kruipruimte niet helemaal vol komt met materiaal en tevens het vocht wordt tegengehouden, waardoor er een gezonder en warmer klimaat in de woning ontstaat.

Dakisolatie

"Ook onder de dakpannen kunnen wij isoleren met Hr++ parels. Deze parels zijn brandwerend en geven de hoogste isolatiewaarde bij een beperkte spouwbreedte."

Termokomfort

Buisman is content met de kwaliteitsnormen van leverancier Termokomfort waar Koston Noord mee samenwerkt. "Dit bedrijf stelt hoge eisen aan de isolatieprofessionals. Die moeten gecertificeerd zijn en worden met regelmaat gecontroleerd."

"Het geeft klanten de zekerheid dat we goed werk afleveren"

"Met dit soort controles zijn wij blij", zegt Buisman. "Het geeft onze klanten de zekerheid dat we goed werk afleveren. Ik wil de klant na de klus wel recht in de ogen kunnen kijken!"

Comfortabel in een dag

Na het meten maakt Koston Noord een offerte. Is die akkoord, dan wordt een afspraak gemaakt voor de isolatiewerkzaamheden. "Dat is soms maar één of twee dagen werk. Mensen ervaren direct een beter wooncomfort. Het huis voelt behaaglijker. De temperatuur is constanter. Ook 's nachts wanneer de thermostaat lager is gezet. De warmte blijft langer in de woning hangen, waardoor het 's ochtends warmer aanvoelt." Buisman: "Kortom, goed isoleren loont!"

Vrijblijvende offerte?

Vrijblijvend een offerte laten maken door Koston Noord? Neem contact op via telefoonnummer 0517-767030 of kijk op de website www.kostonnoord.nl.

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 2 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 3 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 5 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 6 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 7 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 23 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 23 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05