Patrick Sijtsma van VV Suameer (rechts) mist een kopkans. In het midden Gerard Bos van Noordbergum en links Liekele Paulusma.
Patrick Sijtsma van VV Suameer (rechts) mist een kopkans. In het midden Gerard Bos van Noordbergum en links Liekele Paulusma. Foto: Harry Blokzijl

VV Suameer maakt het Noordbergum knap lastig

Algemeen Sport

SUAMEER - Voetbalvereniging Noordbergum is misschien wel de grootste kandidaat voor de titel in de vijfde klasse. Het pad naar een hoger niveau verloopt niet helemaal rimpelloos, want Noordbergum moet op de ranglijst VCR uit Rinsumageast nog laten voorgaan na verlies. Zaterdag was VV Suameer aan de beurt, maar het werd bepaald geen galavoorstelling. Suameer bood fel verzet, het kwaliteitsverschil gaf uiteindelijk de doorslag: 0-2 voor Noordbergum.

Door: Jelle Jeensma

Nog maar kort geleden bivakkeerde het standaardteam van Noordbergum in een klasse met reserveteams. Het elftal heeft door de komst van spelers die op een hoger niveau hebben geacteerd een enorme kwaliteitsinjectie gekregen. Het is moeilijk te voorspellen waar het 'plafond' ligt van dit sterrenensemble, maar de derde klasse moet haalbaar zijn.

Bertus de Boer speelde in de eerste klasse voor VV Bergum, maar na de fusie tussen de beide clubs verkaste de centrale verdediger naar VV Noordbergum, waar veel aanvallen als vanouds bij hem beginnen. Hij weet zich omringd door andere rasvoetballers, van wie vooral de behendige Rochendy Constansia opvalt. "Het niveau in deze klasse was wel even wennen", vertelt De Boer, die aan het woord komt in het filmpje dat kan worden bekeken door via een Actief-app de foto te scannen.

Eigenlijk was de wedstrijd tussen Suameer en Noordbergum een botsing van speelstijlen. Het gepolijste combinatievoetbal van Noordbergum ziet er compleet anders uit dan het opportunistische spelletje van Suameer. Dat probeerde met lange ballen snel de aanvallers te bereiken. Dat wil niet zeggen dat Noordbergum de overwinning cadeau kreeg. Noordbergum had weliswaar veldoverwicht, maar de effectiviteit liet te wensen over. Noordbergum creëerde eigenlijk niet veel kansen, maar kwam wel op voorsprong toen Geert van Dekken na een voorzet 0-1 scoorde.

Suameer werkte keihard om het verschil in klasse te compenseren en kreeg kansen op gelijke hoogte te komen. Patrick Sijtsma schoot op de paal, nadat hij even daarvoor een paar centimeter tekort kwam om de bal in te koppen In de tweede helft had Liekele Paulusma de gelijkmaker op zijn schoen voor Suameer, maar hij schoot voorlangs. Bij deze spelmomenten bleek dat de verdediging van Noordbergum kwetsbaar is. De penalty die Noordbergum mee kreeg leverde de beslissing op. Rochendy Constansia, in de eerste helft nog geblesseerd geraakt, bracht Noordbergum op 0-2 en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Willem van der Veer probeerde het namens Suameer nog met een afstandsschot, maar keeper Siette Bouius tikte de bal over de lat.
In de slotfase ontstonden er irritaties en werden twee rode kaarten uitgedeeld aan Noordbergum. Suameer kreeg nog een paar kansen tegen de negen spelers van Noordbergum, maar de aansluitingstreffer werd niet gerealiseerd. Noordbergum verstevigde door de winst de titelaspiraties, maar is geen koploper.

Voorzitter Binne de Vries weet dat de vijfde klasse momenteel het hoogst haalbare is voor VV Suameer. "Veel ambitie hebben we niet, we willen goed meedoen in de middenmoot. Bij de jeugdteams hebben we een goede samenwerking met VV Eastermar, dat is een 'boppeslach' met het oog op de toekomst."
 

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 19 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 20 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 20 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 21 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 21 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 22 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 22 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 23 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen gisteren
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00