De compressietherapeuten Sjieuwke van der Bij, Klaas Helfrich, Jannie Vaatstra en Janet Spoelstra tonen vier verschillende aantrekhulpen.
De compressietherapeuten Sjieuwke van der Bij, Klaas Helfrich, Jannie Vaatstra en Janet Spoelstra tonen vier verschillende aantrekhulpen. Foto: Actief Media

Ook elastische kousen en hulpmiddelen Helfrich Compressiezorg worden vergoed

Algemeen Zakelijk

DRACHTEN/SURHUISTERVEEN - Zowel therapeutische elastische kousen als de aan- en uittrekhulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering wanneer het eigen risico opgebruikt is. Helfrich Compressiezorg is gevestigd in Drachten en Surhuisterveen. "Zo aan het eind van het jaar hebben wij veel klanten die juist op dit moment kousen bestellen, omdat na
1 januari hun eigen risico opnieuw ingaat", vertelt eigenaar Klaas Helfrich.

Ondanks de drukte vindt hij het belangrijk dat een afspraak maken altijd slaagt op korte termijn. Ook op vrijdagavond of zaterdag zijn er mogelijkheden voor het aanmeten van kousen, klittenband-zwachtels of hulpmiddelen. Bent u slecht ter been, dan komt een ambulant compressietherapeut bij u thuis.

Therapeutische elastische kousen

Helfrich Compressiezorg heeft therapeutische elastische kousen in verschillende drukklasses en kleuren. Wat heeft u nodig en wat draagt voor u het prettigst? De compressietherapeut van Helfrich Compressiezorg denkt met u mee.

Klittenbandzwachtelsysteem

Veel vraag is ook naar het klittenbandsysteem dat de zelfredzaamheid kan bevorderen. "Ons klittenbandsysteem heeft hetzelfde effect als een zwachtel van watten, maar is van kunststof en door de klittenbandsluiting gemakkelijk aan en af te doen. Voordelen van het klittenbandsysteem ten opzichte van een traditioneel zwachtel zijn dat het prettiger zit, dat het tussendoor of gedurende de nacht kan worden afgedaan en dat meer mensen zichzelf kunnen redden met dit zwachtel."

Aan- en uittrekhulpmiddelen

Voor het aan- en uittrekken van therapeutische elastische kousen bestaan armverlengende hulpmiddelen. "Afhankelijk van de oorzaak van het probleem, kijken wij welk systeem voor u geschikt is. Een ergotherapeut komt hiervoor bij u thuis."

Zowel de elastische kousen, de klittenbandzwachtels, de benodigde aan- en uittrekhulpmiddelen als het advies van de ergotherapeut worden vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekeraar. Goed om te weten is dat, anders dan bij aanmeten in het ziekenhuis, er bij Helfrich geen aanmeetkosten gerekend worden.

Op www.helfrichcompressiezorg.nl vindt u meer informatie over de hulpmiddelen en een instructiefilmpjes. Op de site vindt u ook een webshop waar u onder andere de bekende Helfrich Kousengel bestelt, zeer gewaardeerd ter voorkoming van jeuk.

Helfrich Compressiezorg | De Kolk 16, Surhuisterveen of Splitting 7, Drachten | 0512-745151

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 11 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 13 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 14 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 15 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 15 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 16 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21