Peter Poortman van SC Twijzel belet Jorrit Schra van Rottevalle (midden) het spelen. Rechts Liekele Kamminga en links Klaas Jan Fokkema.
Peter Poortman van SC Twijzel belet Jorrit Schra van Rottevalle (midden) het spelen. Rechts Liekele Kamminga en links Klaas Jan Fokkema. Foto: Harry Blokzijl

Meeslepend duel Rottevalle - SC Twijzel onbeslist

Algemeen

ROTTEVALLE - Goed voetbal, gespeeld in een hoog tempo, veel kansen en een viertal fraaie doelpunten maakten de wedstrijd tussen VV Rottevalle en SC Twijzel tot een aantrekkelijk schouwspel. Hierbij hoefden de supporters van beide clubs zich geen moment te vervelen. Met de 2-2 eindstand konden beide ploegen eigenlijk wel vrede hebben, want de krachtsverschillen waren miniem op het kunstgras in Rottevalle.

 

Door Jelle Jeensma

SC Twijzel haalde het einde van dit boeiende duel zaterdag niet met elf spelers op het veld. In de tweede helft moest aanvoerder Menno Blom inrukken na een overtreding en moest Twijzel met tien man de wedstrijd volmaken.

"Het was jammer dat de rode kaart toen werd uitgedeeld, want we hadden op dat moment de overhand in de wedstrijd na de 1-1. In de eerste helft kwamen onze crosspasses goed aan", zegt trainer Johannes Douma van SC Twijzel, die eerder bij Rottevalle aan het roer stond.

Beide ploegen staan nu goed geklasseerd en zullen waarschijnlijk ook bovenin eindigen in de derde klasse. Twijzel heeft een goed uitgebalanceerd elftal. Veel draait om middenvelder Wytze Pilat, bij wie vaak de aanvalsopbouw begint. Ook de getalenteerde vleugelaanvaller Johannes Storm viel op, door constant aanspeelbaar te zijn en goede acties in huis te hebben. Achterin heeft Twijzel veel lengte, zodat de meeste kopduels geen probleem opleveren voor de defensie. Ook Rottevalle heeft behoorlijk veel voetballend vermogen en een doelpuntenmaker als Liekele Kamminga. De insiders aan de zijlijn waren het er over eens dat de thuisclub de beste wedstrijd sinds tijden speelde.

Twijzel was in de eerste helft net een fractie beter dan Rottevalle. Twijzel hanteerde vaak de lange bal, maar omdat de dieptepasses zuiver waren, konden de aanvallers de voor veel dreiging zorgen. De verdediging van Rottevalle had geen makkelijke middag, maar bleef overeind omdat Twijzel naliet de kansen te benutten of omdat de aanvallers de uitstekende keeper Robert de Jong van Rottevalle op hun weg vonden. Het was niet zo dat Rottevalle niets terugdeed. Ook Rottevalle zocht de aanval en kreeg kansen. Erwin de Wind en Fokko van der Veer testten keeper Tristen van Wieren.

De beide ploegen haalden de rust met 0-0, maar in de tweede helft sloeg Rottevalle plotseling toe en werd Tristen van Wieren verrast door een afstandsschot van Taeke Visser. Twijzel had onmiddellijk het antwoord paraat. De kopbal van Johannes van der Meulen raakte de lat, maar in de rebound was Wander Meindertsma trefzeker: 1-1. Gezien het spelbeeld een goede afspiegeling van de krachtverhoudingen. Dat aanvoerder Menno Blom van het veld werd gestuurd, was een streep door de rekening van Twijzel, dat wilde doordrukken. Het spel werd wat ruwer en dat leverde Rottevalle een vrije trap op. Erwin de Wind krulde de bal op briljante manier in het doel van Twijzel, waardoor Rottevalle opnieuw op voorsprong kwam. Daar bleef het niet bij, want door een fraai doelpunt van Johannes Storm verscheen even later de 2-2 eindstand op het scorebord.

Trainer Johannes Douma keek tevreden terug op de derby. "We waren iets beter, maar ook Rottevalle heeft goede en slimme spelers die een wedstrijd kunnen beslissen."

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 14 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 14 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 15 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 15 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 16 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 17 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 18 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 19 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 20 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 21 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34