Dennis Hardenbol van VV Drachten in duel met v.l.n.r. Marko Dijk, Jesse van der Broek en Jorrit Teakema.
Dennis Hardenbol van VV Drachten in duel met v.l.n.r. Marko Dijk, Jesse van der Broek en Jorrit Teakema. Foto: Harry Blokzijl

VV Oerterp productiever dan debuterend Drachten

Algemeen

DRACHTEN - Voetbalwedstrijden waarbij de spelers van VV Oerterp zijn betrokken eindigden vaak in een grote score. De seizoensopening tegen VV Drachten, nieuwkomer in de tweede klasse van het zondagvoetbal, vormde daarop geen uitzondering. Oerterp toonde zich net wat slagvaardiger dan de Drachtsters, die in de tweede helft over de knie werden gelegd, maar in de slotfase toch nog dichtbij de gelijkmaker waren. Oerterp won met 3-4 en dat was verdiend.

 

Door Jelle Jeensma

De voorhoedespelers maakten het verschil in deze derby, die een spectaculair scoreverloop had. Oerterp heeft in de frontlinie een paar mannetjesputters met scorend vermogen. Met snelle combinaties kunnen ze een verdediging stuk spelen.

Het niveau van de wedstrijd was wisselend. Perioden met matig spel en foute passes werden afgewisseld met enerverende acties, waarin de spelers hun individuele klasse toonden. Oerterp beschikt over een uitstekend collectief, maar is verdedigend soms kwetsbaar. Dat verklaart ook de grote uitslagen, met veel gescoorde goals en tegentreffers. Drachten begon goed aan de wedstrijd en vooral vleugelaanvaller Daan Hoek had een paar veelbelovende acties in huis. Drachten had eigenlijk het beste van het spel, zonder echt gevaarlijk te worden.

Oerterp trok steeds meer het initiatief naar zich en toen Teake van der Hoek werd getorpedeerd, legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip en voltrok Folkert Hoekstra het vonnis namens Oerterp. Die marge werd verdubbeld na een kopbal van Folkert Hoekstra. Oerterp kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de beste kans was voor Dennis Hardenbol van Drachten, die met zijn uithaal de kruising trof. Meer succes had Hardenbol na rust toen hij met een bekeken schuiver 1-2 liet aantekenen. Oerterp kreeg in de tweede helft flink wat kansen, maar keeper Robbert Evenhuis van Drachten onderscheidde zich met een serie reddingen.

Drachten herstelde zich knap in de tweede helft en de gelijkmaker van Nezhar Hassan was in deze fase niet onverdiend: 2-2. Daarna kreeg invaller Alex Radenkonic nog een grote kans. Uiteindelijk gaven de aanvallers van Oerterp de doorslag. Lars Boonstra had nog niet gescoord, maar draaide nu handig weg van zijn tegenstander en schoot Oerterp naar 2-3. Even later fungeerde de topscorer van Oerterp als aangever door een slimme voorzet los te laten, die perfect werd afgerond door Jorrit Hylkema: 2-4.

Slotoffensief van Drachten
Drachten zette aan voor een slotoffensief en kreeg door de aansluitingstreffer van Anton Vredevoort (3-4) zelfs weer uitzicht op een punt. Dat had pal voor tijd nog werkelijkheid kunnen worden, maar Oerterp voorkwam een Drachtster doelpunt door de bal van de doellijn te halen.

Voorzitter Durk Meijer van VV Drachten vindt deze tweede klasse interessanter dan een afdeling met Groninger stadsploegen, waarmee de Drachtsters in het vorige seizoen te maken kregen. "Die trekken niet zoveel toeschouwers en brengen in uitwedstrijden ook weinig supporters mee." Bij het gepromoveerde Drachten is Sido Postma de nieuwe trainer. Hij zal nog wat moeten boetseren aan zijn formatie, maar een goede klassering is niet uitgesloten. De Drachtsters zijn eindelijk terug op het niveau waarop ze thuishoren.

Actueel

Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 3 minuten geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 15 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 16 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 17 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 17 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 19 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 21 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 22 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 22 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15