De jeugd van Be Quick (geel-blauw shirt) speelt een oefenwedstrijd tegen Emmeloord.
De jeugd van Be Quick (geel-blauw shirt) speelt een oefenwedstrijd tegen Emmeloord. Foto: Actief Media

Be Quick: grootste sportclub in Noardeast-Fryslân

Algemeen Sport

DOKKUM - De sportvereniging Be Quick in Dokkum draait als een tierelier. Niet dat voorzitter Kees Theissen van de club dat woord gebruikt. Daarvoor is hij net wat te nuchter en bescheiden. Een paar wensen heeft het bestuur ook nog wel, maar die hebben geen grote haast.

 

"We hebben nu ongeveer 850 leden. We zijn de grootste spotclub van noordoostelijk Friesland, als ik me niet vergis. We groeien dankzij het meisjes- en damesvoetbal. Die bezetten in totaal dertien teams: zes meisjes- en vijf damesteams op het veld en twee damesteams in de zaal. De overige dertig teams worden bezet door jongens, junioren en heren", vertelt Theissen.

Hij is ongeveer 2,5 jaar voorzitter, werd voor die functie gevraagd nadat hij met pensioen ging. Hij deed leidinggevende ervaring op in de commerciële sector. "Blijkbaar was daar behoefte aan, want ze vroegen me meteen als voorzitter."

Kort na zijn aantreden volgde een zware tijd: "Eerst overleed, maar een week na mijn benoeming, mijn voorganger, Henk van der Vaart. Dat had veel impact op de club. Daarna overleed één van de oudste leden, Allert Kleine. Een half jaar later hadden we brand. Met als gevolg heel veel roetschade. Bijna alles van het clubgebouw moest worden vernieuwd. Van juni vorig jaar tot mei dit jaar zaten we in de troep, dan wel de verbouwing!"

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en sponsoren is het clubgebouw weer pico bello. "Veel tussenwanden zijn gesloopt. De kantine is nu vrijwel één grote ruimte. De binnenkant van het gebouw is helemaal af. We zijn trots op onze accommodatie. Wel moet het dak nog goed onderzocht worden en eventueel versterkt, zodat we er zonnepanelen op kunnen plaatsen."

"Om te vergroenen middels zonnepanelen is er geld nodig. Wij hopen dit deels ook te vinden met de wedstrijd die we op 17 september spelen tegen SC Cambuur. Fantastisch dat Cambuur hier tijdens het lopende seizoen aan mee wil werken. Dat is heel bijzonder en daar zijn we als club heel blij mee. Ook zal er die wedstrijd nog een speciale gast komen, maar daar zullen we via diverse media nog over informeren."

De club is ook heel tevreden met terreinen en de aankleding daarvan, al zou er eigenlijk nog een veld bij moeten, zegt Theissen: "We hebben nu twee kunstgras- en twee gewone speelvelden. Gelet op onze omvang zou het één veld meer moeten zijn. Het is nu soms passen en meten: jeugdteams die 's ochtends half acht beginnen, of 's middags half zes. Dus als we er een veld bij kunnen krijgen van de gemeente Noardeast-Fryslân, dan graag!"

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 16 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 18 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30