Groots Genieten op het Dicky Woodstock Popfestival

Algemeen Zakelijk

STEENWIJKERWOLD - Het Dicky Woodstock Popfestival is een driedaags festival met meer dan vijftig bands op vijf verschillende podiums. De programmering biedt voor ieder wat wils met muziek die varieert van pop en rock tot aan hiphop en Nederlandstalig. Er treden grote namen op, zoals Golden Earring, The Hollies, De Jeugd van Tegenwoordig, Wulf, Rose Tattoo, Danny Vera en Kris Kross Amsterdam.

Het festival vindt plaats op 1, 2 en 3 augustus in Steenwijkerwold. Overnachten kan vlakbij het festivalterrein op camping De Scharrelkip.

Dit festival begon in 1989 begon met vier bands in een weiland en is uitgegroeid tot een evenement met (inter)nationale uitstraling en zo'n 25.000 bezoekers. Toch waakt de organisatie ervoor dat het oorspronkelijke karakter van Dicky Woodstock (een gezellig plattelandsfeest) niet verloren gaat. De immense betrokkenheid van een leger aan vrijwilligers en de factor humor zorgen er voor dat zowel 'woodstockgangers' als artiesten het al meer dan 30 jaar enorm naar hun zin hebben.

Het oorspronkelijke karakter van het festival zie je ook terug in de entree- en muntprijzen. Zo betaal je voor een consumptiemunt 2 euro en kost een driedaags ticket 75 euro. Parkeren en toiletvoorzieningen zijn gratis.

50 jaar Woodstock '69
Het wordt dit jaar een bijzondere editie. Precies vijftig jaar geleden, in 1969, werd het oorspronkelijke Woodstock in Amerika gehouden. Op zaterdagavond treedt daarom de gelegenheidsband 'The Woodstock Company' op. De band neemt je mee naar de hippiesfeer van het échte Woodstock. Op vrijdagavond is het thema dan ook 'Flower Power'. Kom je verkleed dan maak je kans op mooie prijzen. Ben of ken jij iemand die het Woodstock in 1969 heeft meegemaakt? Dan komt de organisatie graag met je in contact via de website, te vinden onderaan het artikel.

Trekkertrek en familiedag
Vrijdag vanaf 10.30 uur staat er Trekkertrek op het programma. Met meer dan 120 tractors zorgen voor een spektakel om naar te kijken. Er is livemuziek van Ja!Man Dut Voedertietels met ex-Jovink en de Voederbietels Gorro en Mongo. De entree is deze middag gratis.

Zaterdagmiddag is de familiedag met onder andere het kinderparadijs en natuurlijk om 14.00 uur het traditionele Zwientietikken. Met livemuziek van onder ander Stefania, Henk Wijngaard en Hippe Gasten.

Voor informatie, het volledige programma en tickets: www.dickywoodstock.com.

Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 3 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 3 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 4 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 20 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 20 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 21 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 22 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 23 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen gisteren
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen gisteren
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 24 apr, 10:53
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 24 apr, 09:40
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 24 apr, 08:30