Seye Herke Brinkman, commissaris van de Koning Arno Brok, ondernemer Feico Westra en burgemeester Jeroen Gebben tijdens de opening van de vernieuwde Meubelfabriek.
Seye Herke Brinkman, commissaris van de Koning Arno Brok, ondernemer Feico Westra en burgemeester Jeroen Gebben tijdens de opening van de vernieuwde Meubelfabriek. Foto: Doede Westra

Vernieuwde showroom Meubelfabriek Westra geopend

Algemeen Zakelijk

Sociaal duurzame beleid van meubelfabriek spreekt veel klanten aan

BURGUM - Op vrijdag 5 juli openden commissaris van de Koning Arno Brok en burgemeester Jeroen Gebben de vernieuwde showroom van Meubelfabriek Westra. Brok combineerde de opening met een bedrijfsbezoek, want de meubelfabriek is een koploper op sociaal duurzaam gebied.

Ondernemer Feico Westra is de aandacht vanuit de overheid inmiddels wel gewend. "Overheidsinstanties doen graag zaken met ons. Zo hebben wij veel gemeentehuizen ingericht, maar ook meubels aan de Tweede Kamer geleverd. Net hebben wij opdracht gekregen om het gemeentehuis van Heerhugowaard te voorzien van meubels." Volgens Westra geven het eerlijke product en het sociaal duurzame beleid vaak de doorslag om te kiezen voor Meubelfabriek Westra. "Wij maken op ambachtelijke wijze meubels in de eigen fabriek in Burgum. Wij halen werk naar de regio. In de fabriek werken wij veel met mensen die anders waarschijnlijk in een sociale werkplaats terecht zouden komen. Ze hebben hier een normale baan. Als je ze serieus behandelt en goed ondersteunt kunnen ze ontzettend veel. Zelf ben ik 26 jaar geleden in een melkertbaan begonnen en nu heb ik een meubelfabriek waar iedere week tussen de 35 en 50 meubels gemaakt worden." Dat een goed sociaal beleid aanstekelijk werkt blijkt tijdens het interview. Een groepje medewerkers van zorgorganisatie Noorderbreedte kijkt in de showroom rond. "Deze twee dagen komen er veertig medewerkers van Noorderbreedte langs", zegt Westra. "Zij beslissen mee welke nieuwe meubels er in twaalf nieuwe woonunits komen. Dat is toch prachtig!"

De showroom bij de meubelfabriek is na de verbouwing twee keer zo groot geworden. Dankzij het twaalf meter lange raam kun je nu vanuit de showroom de fabriek in kijken. In de fabriek zijn er nieuwe gereedschappen bijgekomen en alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. De verbouwing is gerealiseerd door bedrijven uit de regio. Ook organisatorisch is er een verandering doorgevoerd. Seye Herke Brinkman is tot het bedrijf toegetreden. Hij gaat zich richten op de inkoop zodat Feico en Sandra Westra zich volledig kunnen richten op het ontwerpen en de verkoop. "Wij zijn nu helemaal klaar voor de komende tien jaar!"

Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 22D2
Burgum | www.meubelfabriekwestra.nl
0511-402559

Commissaris van de Koning Arno Brok opent de vernieuwde showroom door het doorknippen van een lint.
Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15