De voordelen van een elektrische fiets, belastingtechnisch!

112

De fiscale voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn momenteel enorm populair. Het lijkt wel alsof iedereen nu een elektrische fiets aanschaft. Met een dergelijke fiets is het natuurlijk ook veel gemakkelijker fietsen. De fiets is populair onder alle leeftijdsgroepen van jong tot oud. Een elektrische fiets helpt je op tegen heuvels op te fietsen en je komt nooit meer buiten adem of bezweet op de eindbestemming aan. Als je ook op zoek bent, kijk dan eens voor een elektrische fiets bij Mantel.com. Hier kun je gemakkelijk online een elektrische fiets bestellen. Maar wist je dat er ook fiscale voordelen zijn te behalen met een elektrische fiets? Daarbij moet wel gezegd worden dat dit enkel geldt als je een ondernemer bent. Ben je in loondienst, dan moet je toch eens met je baas praten over de mogelijkheden hiervan en de fiscale voordelen waarvan hij kan profiteren.

De elektrische fiets als bedrijfsmiddel
Ondernemers hebben enkele fiscale voordelen als het gaan om investeringen in bedrijfsmiddelen. Als het ook nog om een milieuvriendelijke investering gaat, zoals elektrische auto's en scooters, dan gelden er in de meeste gevallen nog extra fiscale voordelen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een auto voor een elektrische fiets te vervangen, maar er zijn branches waar dit wel mogelijk is. De overheid hoopt dat milieuvriendelijke fiscale voordelen een stimulans kunnen zijn.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)
Een ondernemer krijgt een extra aftrek als hij investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Dit geldt dus ook voor een elektrische fiets. Let op, dit geldt enkel voor elektrische fietsen met een accu. Fietsen met elektrische trapondersteuning vallen niet onder deze regeling. Voor de MIA geldt dat de ondernemer 13,5 % van de helft van de aanschafprijs van de elektrische fiets mag aftrekken van de belastbare winst. Hiermee wordt de winst lager en uiteindelijk ook de te betalen belastingheffing. 

Willekeurige afschrijving (Vamil)
Op investeringen in bedrijfsmiddelen moet worden afgeschreven. Afschrijvingen drukken de winst van de onderneming en hiermee hoeft er minder belasting te worden betaald. Bij aanschaf van een elektrische fiets mag de helft van de aanschafprijs voor 75% direct worden afgeschreven. Dit houdt in dat je in het jaar van aanschaf je winst direct al lager wordt. 


Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
De KIA is een extra investeringsbedrag dat van de winst mag worden afgetrokken. Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Het percentage dat je mag aftrekken is afhankelijk van het totaal aan investeringen in een bepaald jaar, maar voor de meeste ondernemers geldt een percentage van 28% van de aanschafprijs van de elektrische fiets.

Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 19 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 20 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 23 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen gisteren
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen gisteren
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17